Lovranska Klinika za ortopediju uvela novu operaciju: Manja oštećenja, bez ožiljaka, brži oporavak

Foto: Shutterstock

PRVI puta u Hrvatskoj u Klinici za ortopediju i traumatologiju Lovran obavljeno je endoskopsko presađivanje vlastite bolesnikove kosti u liječenju nesraslog prijeloma kosti šake, čime je ta klinika uvela još jednu novu, minimalno invazivnu tehniku liječenja, koja omogućava brži oporavak bolesnika, doznaje se u Klinici.

Tom novom operacijom izbjegava se oštećenje pojedinih anatomskih struktura šake, otvaranje zgloba i stvaranje ožiljaka, a kožni rez sveden je na svega nekoliko milimetara i ne zahtijeva šivanje. Značajno je skraćen i boravak u bolnici koji je praktički sveden na boravak bolesnika u dnevnoj bolnici.

Skraćeno liječenje i boravak u bolnici

Do sada su se nesrasli prijelomi kosti ruke liječili otvorenim operacijama, što je rezultiralo dužim trajanjem postoperacijskog liječenja, ograničenom pokretljivosti ručnog zgloba i kasnijim povratkom bolesnika u normalan život.

Operativni tim predvodio je dr. Zdravko Jotanović, koji je za tu medicisku tehniku prošao edukaciju u prestižnim klinikama specijaliziranim za artroskopiju šake i ručnog zgloba u Francuskoj, Njemačkoj i Španjolskoj.

Nova operacija ulazi u redovnu ponudu

Nova operacija od sada je dio redovnog operacijskog programa lovranske Klinike za ortopediju i traumatologiju, koja se tako svrstava u mali broj centara u Europi u kojima se obavljaju ti visokodiferencirani i subspcijalizirani operacijski zavhati.

Sljedeći korak koji u Klinici planiraju za početak 2015. godine je uvođenje redovitog operacijskog programa i artroskopije pojednih malih zglobova prstiju šake.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.