Milanović: Hrvatska nikada neće biti bogata

Foto: Hina

POLITIČKI i gospodarski vrh okupio se na HBOR-ovoj međunarodnoj konferenciji o poticanju izvoza. Istaknuli su dobre rezultate koje postižu hrvatski izvoznici, a premijer Milanović je poručio da je bio u pravu kada je prije godinu dana rekao da će se pesimisti razočarati.

Hrvatski izvoznici su po svim pokazateljima iznadprosječan dio hrvatske ekonomije i dobro preživljavaju recesijski period, poručeno je na HBOR-ovoj konferenciji.

Premijer Milanović osvrnuo se i na teško stanje u Vukovaru.

"Gledao sam slike kako je Vukovar izgledao prije 1991. godine. Radilo je više ljudi nego što je bilo stanovnika. Bio je to napredan i bogat grad. Sve je to izgledalo natprosječno, no uništeno je do temelja. Hrvatska je bila dosegnula visoku razinu dohotka, no nažalost nikada neće biti bogata. U tome nas je spriječio rat", kazao je Milanović. 

U ovoj godini postigli su čudo. Neki su i utrostručili svoj izvoz, istaknuo je potpredsjednik Vlade Branko Grčić. Istaknuo je da je upravo izvoz nepobitan i neupitan efekt članstva Hrvatske u EU. Rekao je i da je kreditni potencijal HBOR-a trenutno 3,7 milijardi kuna, a u prosijeku se iskorištava tek oko 2 milijarde kuna.

Da politika podržava izvoz i da tu 'nema zezanja', poručio je premijer Zoran Milanović. Ističući pozitivne pokazatelje vezane uz izvoz, podsjetio je na svoju izjavu od prije godinu dana, kada je rekao da ima lošu vijest za pesimiste, koja je, kaže, tada izazvala šale na njegov račun. Sada se, kaže, vidi da pomaka ima, zaključio je Milanović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.