Moguće ujedinjenje srbijanskih oporbenih stranaka: DS i LDP dogovorile zajedničke sjednice

Foto: Wikimedia

NAJVIŠI dužnosnici dviju srbijanskih oporbenih parlamentarnih stranaka - Demokratske stranke (DS) i Liberalno-demokratske partije (LDP) dogovorili su u ponedjeljak u Beogradu da tijekom sljedećih dana održe zajedničke sjednice predsjedništava dviju stranaka i usuglase buduću suradnju, a vođa LDP-a Čedomir Jovanović nije čak isključio ni moguće ujedinjenje LDP-a i DS-a.

Jovanović je izjavio nakon sastanka sa čelnicima DS-a kako je krajnji cilj formiranje jedne političke organizacije, izvijestili su beogradski mediji. "To sve treba usvojiti na sjednicama središnjih odbora stranaka. Ako oni na kraju odluče da napravimo jednu jaku stranku - zašto ne", rekao je Jovanović.

Vođa DS-a i nedavno smijenjeni gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je da se to neće dogoditi ako javnost očekuje "da ćemo za 15 dana imati jednu stranku".

"Potrebno je razgovarati. Imamo zajedničkih tema - eurointegracije, Kosovo, promjena Ustava, raspisivanje izbora, nastavak reformi.... Oko svega toga smo suglasni", rekao je Đilas.

Jovanović je i sam bio dužnosnik DS-a i blizak suradnik njezina nekadašnjeg predsjednika, a potom i premijera Srbije Zorana Đinđića, ubijenog u atentatu 2003. Kasnije je, zbog neslaganja s politikom vodstva DS-a, napustio stranku i s nekolicinom istomišljenika iz te stranke i pristaša na političkoj sceni Srbije 2005. godine osnovao Liberalno-demokratsku partiju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.