Mučeni ukrajinski aktivist završio na tjeralici

Screenshot: YouTube

UKRAJINSKI prosvjednik koji tvrdi da je bio otet i mučen stavljen je u petak na policijsku tjeralicu, što je zbunilo bolničko osoblje koje ga liječi, objavio je BBC.

Policija i tužiteljstvo stigli su u bolnicu u kojoj se Dmitro Bulatov oporavlja nakon što je prije osam dana nestao iz kijevskih nemira, a potom je nađen u teškom stanju. I njegovi su pristalice ušli u bolnicu od straha da bi mogao biti uhićen pod optužbom da je organizirao masovne nerede. Amnestija za prosvjednike donesena je, ali još nije stupila na snagu.

Trojica prosvjednika i trojica policajaca poginula su, a više desetaka ljudi ozlijeđeno je na objema stranama otkad su 22. siječnja prosvjedi postali nasilni.

Protivnici ukrajinskoga predsjednika Viktora Janukoviča izašli su na ulice u studenomu kad je on objavio da odustaje od ugovora o približavanju Europskoj uniji i okreće se Rusiji.

Janukovič koji je zbog "visoke temperature" trenutačno na bolovanju, u četvrtak je oporbu optužio da "raspiruje" nerede jer nastavlja prosvjede iako su vlada i parlament poduzeli korake da se stanje smiri. U petak je potpisao zakon koji jamči amnestiju pritvorenim prosvjednicima, pod uvjetom da prosvjednici napuste zauzete zgrade. Potpisao je i odluku o povlačenju zakona protiv prosvjeda koji su doneseni 16. siječnja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.