Opačić: Dat ćemo maksimalna prava LGBT zajednici!

Foto:Hina

POTPREDSJEDNICA Vlade i SDP-a izrazila je žaljenje zbog nepotrebnog trošenja novca za referendum. Žali što je poslana poruka da je Hrvatska zemlja u kojoj postoji većina koja je netolerantna prema manjini i najavila paket novina.

"Žao mi je zbog toga što je nakon ovog referenduma Hrvatska ustvari poslala poruku da je zemlja u kojoj postoji većina koja je vrlo netolerantna prema manjinskim pravima. Nadam se da će se vrlo brzo zbog promjena Ustava onemogućiti bilo kakva vrsta referenduma koja bi dalje mogla produbljivati ovo kršenje ljudskih, odnosno manjinskih prava. Mi ćemo se sa svoje strane napraviti ono što smo obećali u svom izbornom programu, a to je dati maksimalna prava LGBT zajednici", istaknula je Opačić.

6. prosinca na Vladi bi se trebao naći Zakon o registriranom partnerstvu, najavila je Opačić. Od iduće školske godine zdravstveni odgoj najvjerojatnije će biti obvezan školski predmet.

"Jer mislim da je ovo doista pokazalo da mlade generacije moramo educirati i odgajati za puno veću toleranciju od ove koju imaju odrasli u ovom trenutku", poručila je Opačić.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.