Osmrtnica Gradu Šibeniku: "Preminuo u 946. godini života nakon 20-godišnje bolesti. Počivao u miru"



DILJEM Šibenika osvanule su "osmrtnice Gradu Šibeniku" na kojima piše kako je "njihov voljeni Grad Šibenik preminuo u 946. godini života nakon dvadesetgodišnje bolesti".

"Smrt je bila lagana i bolna, prvo su počeli otkazivati Poliplast, Revija, Krka, Šibenka, Šipad, Tef, TLM, Slobodna plovidba, Autotransport, FINA, Trgovački sud, Hrvatska pošta, Stara gradska jezgra i Carinarnica.", piše na osmrtnici.

"Pokop Šibenika održat će se na Veliki petak, 6. travnja 2012. godine na groblju sv. Ane. Ožalošćena povorka polazi u 16.30 sati ispred glavnog ulaza u šibensku bolnicu. Umjesto vijenaca dajte svoj doprinos rađanju i obnovi grada. Svim političkim i društvenim subjektima koje krivimo za smrt našeg Šibenika dajemo mogućnost oproštajnog govora", stoji na osmrtnici na kojoj se dodaje i kako su ožalošćeni mnogobrojni tisućljetni tugujući Šibenčani među kojima su i Petar Krešimir IV, Juraj Dalmatinac, Juraj Šižgorić, Andrija Medulić, Faust Vrančić...

Umjetnički performans za spas Šibenika

Kako je objavio Radio Šibenik radi se o umjetničkom performansu u izvedbi Šibenskog građanskog foruma. "Želimo šokirati javnost i izazvati zgražanje, kako bi ukazali na probleme u Šibeniku.", rekli su Zoran Lučić Luca i Vladimir Kužina iz ŠGF-a.

"Nije nam cilj mjeriti tko je pogriješio djelom, ali svi smo pogriješili propustom. Sve ovo prolazi kraj nas bez većih reakcija. Vrijeme je da Šibenčani pokažu zajedništvo i da možemo u humanističkom duhu stvarati novi Šibenik.", dodao je Kužina. 

Gradska uprava Šibenika smatra organizaciju pogreba Šibenika degutantnim činom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.