Pet dana nakon nestanka: Elvedin pronađen, gdje je njegova 5-godišnja sestra Samira?

Foto: HGSS

22-GODIŠNJI Elvedin Alić pronađen je danas u šumi u blizini Srebrenika, no za njegovom petogodišnjom sestrom Samirom i dalje se intenzivno traga.

Elvedin, inače mladić s posebnim potrebama, pronađen je u lošem stanju, iscrpljen i dehidriran uslijed velikih vrućina, no dugoročnih posljedica za njegovo zdravlje ne bi smjelo biti, potvrdili su lokalnim medijima članovi timova Federalne uprave civilne zaštite.

17 spašavatelja HGSS-a i 6 potražnih timova sa psima od 4 sata jutros uključilo se u opsežnu potragu na području Brčkog u BiH, gdje je više od 200 spasioca pet dana tragalo za nestalom petogodišnjom djevojčicom i njenim 22-godišnjim bratom.

Elvedin Alić u petak je napustio obiteljski dom s objašnjenjem da se ide osvježiti na lokalnu rijeku, a sa sobom je uzeo i sestricu, nakon čega im se izgubio svaki trag. Otegotna je okolnost bila je to što je u pitanju mladić s posebnim potrebama, koji se boji ljudi.

Dosad je pretraženo šire područje mjesta Rašljani na graničnom području Brčko distrikta i općine Srebrenik, a uz spašavatelje na tlu angažiran je i helikopter Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Lokalni mediji jutros su pisali da spasioci strahuju da su djevojčica i mladić već mrtvi, no unatoč tome potraga je danas, srećom, dodatno intenzivirana a Elvedin je ipak pronađen.

U akciju potrage su uključeni pripadnici Civilne zaštite, Crvenog krsta, Saveza gorskih službi spašavanja u Bosni i Hercegovini, policije i lokalnog stanovništvo kao i EUFOR HQ Sarajevo sa letjelicom za izviđanje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.