Poslušajte kako je nevjerojatna prisebnost pilota Croatia Airlinesa spriječila težu nesreću u Zuerichu

Foto: srf.ch 
 
PREMA prvim informacijama nema ozlijeđenih u zrakoplovu Croatia Airlinesa koji je večeras oko 20:20 sati u Zurichu  "sletio na nos", odnosno bez prednjeg kotača. Potvđreno nam je kako su svih 60 putnika i četiri člana posade dobro. 
 
"Zrakoplov Dash 8-Q400 Croatia Airlinesa (registarskih oznaka 9A-CQC) na današnjem redovitom letu OU464 iz Zagreba u Zürich (s polaskom iz Zagreba u 17 sati i 45 minuta) imao je nezgodu prigodom slijetanja u zračnu luku Kloten u Zürichu u 20 sati i 20 minuta. Došlo je do tehničkog problema s izvlačenjem prednjeg podvozja i zrakoplov je sletio bez prednjeg kotača" glasi službena obavijest iz Croatia Airlinesa. 
 
 
Kako nam je rekla glasnogovornica Croatia Airlinesa Ksenija Žlof posada zrakoplova sjajno je reagirala te su primijenili točno propisanu proceduru, što je pridonijelo slijetanju bez posljedica za putnike.  
 
"Zrakoplov Dash 8-Q400, kapaciteta 76 sjedala, u flotu Croatia Airlinesa uključen je 2009. godine. Redovito je održavan u tehničkom središtu Croatia Airlinesa u Zagrebu i dosad nije imao sličnih tehničkih problema" ,rekla je Žlof za Index. 
 
Za sada nije poznat razlog tehničkog problema, koji je uzrokovao ovaj događaj, a o svemu će se provesti detaljna istraga. Zrakoplov ostaje u Zürichu, gdje će biti tehnički pregledan. Riječ je o prvom izvanrednom slijetanju zrakoplova Croatia Airlinesa u povijesti tvrtke, odnosno od uspostave redovitoga putničkog prometa 1991. godine.
 
Iz audio snimke razgovora pilota i kontrole leta koja se pojavila na YouTube servisu razvidna je nevjerojatna smirenosti ali i dobra reakciji pilota i kontrole leta. Nije bilo ni najmanjeg znaka panike nakon što je postalo jasno da zrakoplov ima kvar na kotaču.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.