Poticanje turističke suradnje Hrvatske i Kine: U Zagrebu održana turistička prezentacija Shenzhena

Ilustracija: Guliver Image/Getty Images

S CILJEM promicanja suradnje između Grada Shenzhena i Republike Hrvatske u područjima kulture, sporta i turizma te predstavljanja turističkih potencijala "kreativnog Shenzhena, grada mode", izaslanstvo Ureda za kulturu, sport i turizam Grada Shenzhena održalo je turističku prezentaciju u Zagrebu.

Shenzhen je obalni grad južne Kine, u neposrednoj blizini Hong Konga površine 1953 četvorna kilometra, a ima više od deset milijuna stanovnika. Shenzhen je najmlađi kineski grad i prva kineska slobodna gospodarska zona. Osnovne grane gospodarstva su visoke tehnologije, financije, logistika i kulturna industrija. BDP po glavi stanovnika iznosi 19.000 američkih dolara, te je najviši u Kini. Turizam i sport su nove strateške grane gospodarstva, a 2012. godine Shenzhen je imao 91 milijun turističkih dolazaka, te 12 milijuna noćenja. Shenzhen je važno kinesko turističko središte, i kao emitivni i kao receptivni turistički centar. 2010. godine američke novine New York Times proglasile su ga jednim od 31 grada koje morate posjetiti.

Predstavljanju turističkog potencijala Shenzhena sudjelovali su i predstavnici pet najvećih turističkih agencija iz tog grada kao i 30-ak hrvatskih turističkih radnika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.