Požar kod Bijelog vrha i dalje aktivan, gori i na brdu Pulac iznad Rijeke

POŽAR otvorenog prostora kod mjesta Smoković (za kojeg je Vatrogasno operativno središte DUZS-a zaprimilo dojavu jutros u 7.05 sati) ponovno se aktivirao. Gori trava i nisko raslinje. U gašenju sudjeluju lokalne vatrogasne snage i jedan kanader. Gašenje je u tijeku, javljaju iz DUZS-a.

Požar otvorenog prostora na području Otrića-Pribudića, kod Bijelog vrha (za kojeg je dojava zaprimljena još 13. srpnja), i dalje je aktivan, a gase ga lokalne vatrogasne snage te DIP Split i DIP Zadar. Dio požara koji se jednim dijelom proširio na područje Šibensko-kninske županije (na područje Plavno) lokaliziran je u 16:10 sati. U gašenju i sanaciji tog dijela sudjeluju lokalne vatrogasne snage te DIP Šibenik. Tijekom dana su požar gasile i zračne snage koje su povučene. Gašenje je u tijeku.

Vatrogasno operativno središte DUZS-a zaprimilo je danas u 15:52 zahtjev za pomoć i u gašenju požara otvorenog prostora na brdu Pulac, Veli vrh, iznad Rijeke. Gori borova šuma, a u gašenju sudjeluju lokalne vatrogasne snage, a upućena su i dva kanadera. Gašenje je u tijeku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.