Pravomoćno osuđen zbog neplaćanja alimentacije, ali može gostovati u HTV-ovoj obiteljskoj emisiji

NA HRT-u u zadnje vrijeme, čini se, malo koji dan može proći bez skandala. Najnoviji u nizu pozivanje je "socijalnog poduzetnika" Nenada Maljkovića u emisiju Normalan život.

Ne plaća alimentaciju, ali ni porez

Radi se o obiteljskoj emisiji koja se subotom emitira u jutarnjem terminu, a u koju je Maljković pozvan kao kulturni kreativac i generalno pozitivan čimbenik u hrvatskom društvu. No, Maljković istovremeno bivšoj supruzi duguje više od 25 tisuća kuna alimentacije, zbog čega je i pravomoćno osuđen.

S obzirom da alimentaciju još od veljače 2009. godine ne plaća unatoč sudskim presudama, izgledno je da će mu uvjetna kazna biti zamijenjena zatvorskom, te će Maljković morati provesti šest mjeseci iza rešetaka. Nije to, međutim, njegov jedini grijeh. Kako Index neslužbeno doznaje, Maljković ima prijepore i s Poreznom upravom, s obzirom da je na ime poreza dužan oko 250.000 kuna.

Mikleušević Pavić sve znala, ali nije reagirala

I kao takav je svejedno pozvan da gostuje u emisiji s "obiteljskim" predznakom. Da bruka bude veća, Sanja Mikleušević Pavić, v.d. urednica Informativnog programa HTV-a, u čiju nadležnost spada i emisija Normalan život, bila je upoznata s Maljkovićevim "dosjeom", ali ništa nije poduzela.

Kako Index doznaje od izvora s Prisavlja, Mikleušević Pavić je svu dokumentaciju o Maljkoviću, među kojom su i pravomoćne sudske presude, dobila još u srijedu. Do subote se o istoj, međutim, nije očitovala pa je Maljković nastupio u emisiji baš kao što je bilo najavljeno.

Komentar čitave priče Index je pokušao dobiti i od Mikleušević Pavić, ali v.d. urednica Informativnog programa HTV-a nam se do zaključenja ovog teksta nije javila.


Osnovna motivacija mu je "pozitivna društvena promjena"?!

Na svojoj Facebook stranici Maljković se predstavlja kao socijalni poduzetnik, permakulturni dizajner, kulturni kreativac, prevoditelj govora, poezije, proze i filmova s engleskog jezika, organizator skupova, voditelj radionica. Na Facebooku dijeli i svoja ranija gostovanja u medijima.

"Povezujem ideje s ljudima i ljude s ljudima, često spajajući vrlo različite svjetove. Zbog toga me neki zovu 'ljepilo'. To je moja životna svrha, ono što kršćani zovu 'karizma', a buddhisti 'dharma'", piše Maljković na Facebooku.

Objašnjava i ulogu koju u društvu ima kao "socijalni poduzetnik":

"Socijalni poduzetnici bave se društvenim promjenama, a poduzetnici prvenstveno proizvodnjom, trgovinom i pružanjem usluga uz zaradu. Poduzetnicima je osnovna motivacija u pravilu zarada, dok je socijalnim poduzetnicima osnovna motivacija pozitivna društvena promjena, uz zaradu i ne na štetu okoliša ili društva".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.