Prijavite projekte protiv siromaštva

Foto: Hina

MINISTARSTVO socijalne politike i mladih objavilo je danas Poziv za prijavu projekata usmjerenih borbi protiv siromaštva i socijalne isključenosti čija je svrha smanjiti stopu rizika od siromaštva i isključenosti socijalno osjetljivih skupina te poboljšati kvalitetu života djece iz socijalno ugroženih obitelji.

Prioritetna područja i aktivnosti odnose se na osiguravanje prehrane tijekom boravka u osnovnoj školi djeci iz socijalno ugroženih obitelji, pomoć socijalno ugroženim obiteljima te integraciju u život zajednice socijalno osjetljivih skupina, navodi se u priopćenju ministarstva.

Prehrana u osnovnim školama osigurat će se u partnerstvu s organizacijama civilnog društva i osnovnim školama uz koordinaciju mjesnih centara za socijalnu skrb. Kroz projekt je, osim prehrane u osnovnim školama, moguće osigurati osnovne životne potrepštine za socijalno ugrožene obitelji (odjeća, obuća, školski pribor i oprema i sl.), prijevoz starijih i nemoćnih osoba u prometno izoliranim sredinama, razvijati usluge za beskućnike te osigurati potporu socijalnim samoposlugama. Ministarstvo je za taj projekt osiguralo 24 milijuna kuna.

Na godišnjoj razini za socijalno osjetljive skupine građana izdvaja 3,5 milijarda kuna.

Ministarstvo socijalne politike i mladih poziva sve zainteresirane organizacije civilnog društva da se prijave na taj poziv koji je objavilo na internetskoj stranici www.mspm.hr.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.