Pripremite kapute, kape i rukavice! Temperature padaju za više od 10 stupnjeva, za vikend moguće nove snježne pahulje

U VEĆEM dijelu zemlje novi tjedan počeo je djelomice, u Dalmaciji pretežno sunčanim, za ovo doba godine i iznadprosječno toplim vremenom. U unutrašnjosti će tijekom jutra biti mjestimične magle ili niskih oblaka, ponegdje moguće i dugotrajnijih, a na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana te u gorskoj Hrvatskoj mjestimice može biti slabe kiše. Kopnena Hrvatska jutros je imala između 5 i visokih 12 Celzijevih stupnjeva, koliko je u 7 sati izmjereno u Ogulinu, dok se na Jadranu mjerilo od 10 do najviših 16 Celzijevih stupnjeva izmjerenih na otoku Mljetu. U najtoplijem dijelu dana kopnene predjele očekuje od 9 do 17 Celzijevih stupnjeva, a morske između 14 i 18 stupnjeva.



Pred nama promjenjivo, kišovito i toplo vrijeme

Srijeda donosi još više oblaka, kiše će mjestimice biti i u ostatku kopnene Hrvatske, a na Jadranu i pljuskova praćenih grmljavinom, ponegdje i obilnijih, piše meteo-info. I dalje će biti vrlo vjetrovito, na kopnu uz većinom umjeren južni, na istoku jugoistočni vjetar, na Jadranu uz jako i olujno jugo. Temperature će biti u granicama prethodnog dana, a u najtoplijem dijelu dana ponegdje bi mogle biti i stupanj – dva više.

Tmurnih oblaka i mjestimične kiše bit će i u četvrtak, ponajprije na obali i predjelima uz nju te na istoku zemlje, no uz promjenljivu će naoblaku biti i sunčanih razdoblja.  I dalje će biti vrlo vjetrovito – na kopnu uz umjeren jugozapadnjak, na obali uz umjereno i jako jugo i jugozapadnjak.  Dnevne temperature bit će većinom do 17 Celzijevih stupnjeva.



Nagli pad temperature i nove snježne pahulje

U noći na petak temperature će osjetno pasti, pa bi u gorskoj Hrvatskoj mogao pasti i snijeg. Kopnena Hrvatska probudit će se na temperaturama između -1 i 5, morska uz 5 do 13 Celzijevih stupnjeva. Dnevne vrijednosti u unutrašnjosti će se kretati između 2 i 8, a na Jadranu od 8 na njegovom sjevernom dijelu do 17 stupnjeva na južnodalmatinskim otocima.

U subotu su u većem dijelu zemlje moguće nove snježne pahulje, pa bi se tako, osim Gorskog Kotara, trebali "zabijeliti" i gradovi u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj. Temperature će u kopnenoj Hrvatskoj dodatno pasti, pa će se tako dnevni maksimalci kretati do oko 5 stupnjeva, a na Jadranu između 10 i 15 stupnjeva.



U nedjelju se očekuje postupan prekid padalina, ali i daljnji pad temperatura. Jutra će u cijeloj zemlji, pa tako i na Jadranu, biti vrlo hladna, a temperature će se kretati većinom oko ništice. Ipak, nedjelja donosi stabilnije vrijeme, s više sunca, ali tople kapute, kape i rukavice svakako i dalje treba imati uz sebe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.