Propast Spaladium Arene: Račun blokiran, HEP isključio struju zbog duga od 125 tisuća kuna

SPALADIUM Arena od jučer je bez struje. Informaciju je Indexu potvrdio Srđan Žižak, direktor Sportskog grada, tvrtke koja upravlja Arenom. Dug za struju iznosi 125 tisuća kuna i nije neki veći problem. Puno će biti teže riješiti pravnu zavrzlamu koja je nastala neispunjavanjem obaveza konzorcija. Imali su obavezu dovršiti iduću fazu Arene do konca 2011. godine, a kako to nisu napravili ni Grad Split nije uplatio dvije posljednje rate od 1,8 milijuna kuna.

Kako je konzorcij IGH - Dalekovod - Konstruktor izašao van ugovorom dogovorenih rokova, ni Grad Split ne želi plaćati svoj dio kredita za gradnju Arene. Dogradonačelnik Šundov drži da je očito da konzorcij ne može nastaviti gradnju pa se nada da će se u skoro vrijeme postići nekakav modalitet kojim bi se prevladala trenutačna nezavidna situacija. Smatra, inače, da je sramota što je HEP isključio struju za dug od 125 tisuća kuna, jer postoje puno veće neplatiše pa im svejedno nije isključena struja.

Što dalje?

Što dalje ne znaju ni u Sportskom gradu. Ostavili su ih bez struje s blokiranim računom. Zasad neće otkazivati već dogovorene koncerte, već će pričekati još koji dan da vide hoće li se naći kakvo rješenje. Od Konstruktora i ostalih tvrtki iz konzorcija teško će biti kakve pomoći. I Konstruktor je u blokadi, samo je pitanje dana kada će se pokrenuti stečaj.

U Gradu Splitu nadaju se skorom riješenju problema. Drže kako bi bilo najbolje da se državi, odnosno, njima prepusti upravljanje. Država zapravo jedina može pomoći, jer nitko drugi danas ne može osigurati financijska sredstva za dovršenja grandioznog projekta Ive Sanadera, koji je, sasvim očekivano, postao preveliko breme za praznu gradsku blagajnu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.