Rajko Ostojić: Svi znamo da Milinović ima problem s brojkama i nulama

Foto: Ranko Šuvar / Cropix

ŽESTOK napad HDZ-ovog ministra zdravstva Darka Milinovića u razgovoru za Media servis komentirao je aktualni ministar Rajko Ostojić. Milinović se osvrnuo na rezultate Clean starta rekavši da Ostojić laže kako bi prekrio svoju nesposobnost i pozvao ga da podnese ostavku.

"Analizu nisam radio ja, nije radila politika, nego nezavisne konzultantske kuće. Dakle, analiza je neovisna. Radile su je strane i hrvatske konzultantske kuće, nitko drugi", kaže nam Ostojić.

"Milinoviću nije lako"

Na poziv da podnese ostavku, Ostojić odgovara: "I vidim da mu nije lako i žao mi je zbog toga, baš mi je osobno jako žao. Ali o tome je morao razmišljati kada je prihvatio biti ministar i obavljati čast i dužnost hrvatskog ministra. Žao mi je u kakvom sada stanju i vidim da mu nije lako".

Analiza je pokazala da se sustav vodio bez plana, površno, bez vizije i strategije, rekao je Ostojić. Ovo je neovisna i konačna dijagnoza toga kako je on vodio sustav. Prvi put su to rekli građani na izborima, drugi put sam rekao ja samo jedanput i onda sam šutio, a sad je treća i konačna dijagnoza.

Konačna krvna slika hrvatskog zdravstva

"Vidim da mu nije lako, žao mi je, ali to je konačna dijagnoza i krvna slika hrvatskog zdravstva kakvo nam je ostavio, a ostavio je pregolemi dug, ostavio je preduge liste čekanja i napravio je ono što svi znamo, a to je prelijevanje javnih financija u privatne džepove, sjetite se privatnog monopola", naglasio je Ostojić te podsjetio i na Milanovićevu epizodu u aferi Fimi media.

"Svi znamo, cijela Hrvatska zna da bivši ministar ima problema s brojkama i nulama. Sjetite se da je išao na grafološka vještačenja", zaključio je Ostojić u razgovoru za Media servis.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.