Ravnatelj policije: Čak i vatrogasci ponekad sami podmeću požare!



"PIROMANIMA je jako teško stati na kraj", kazao je Vlado Dominić, ravnatelj policije, na konferenciji za novinare o sigurnosti turističke sezone održanoj u Zadru.

"Ima i vatrogasaca koji sami pale pa onda gase požare"

Kako kaže Dominić, problematično je što se s piromanima nikad ne zna podmeću li požare zbog klasične piromanije, ili se možda radi o objesti ili o nečem trećem. "Imali smo čak i slučajeva da su vatrogasci sami palili pa onda gasili požare", rekao je Dominić.


Takav slučaj zabilježen je na zadarskom području prije godinu i pol dana. Radilo se o 19-godišnjem vatrogascu s Paga, koji je u tri dana podmetnuo nekoliko požara, koje je kasnije sam i gasio.

Uhićena dva piromana

Podsjećamo, zbog sumnje da su podmetali požare po Dalmaciji zadnjih dana uhićena su dva muškarca. Najprije je uhićen 51-godišnji Ante B. iz Slivnice, kojeg je pilot kanadera vidio kako podmeće požar. Dan kasnije dolijao je i 64-godišnji Šime M. iz Benkovca.

Antu B. terete da je u nedjelju poslijepodne na na području Kneževića u Slivnici izazvao požar na otvorenom prostoru. Sumnja se da je tijekom kolovoza na istom području izazvao dva manja požara. Šime M. optužen je za izazivanje četiri požara na otvorenom prostoru u zadnjih deset dana. Obojica su kazneno prijavljeni za dovođenje u opasnost života i imovine.

"Vjerujem da ćemo uloviti sve piromane"

"Nadam se da će te osobe nakon obrade biti procesuirane i da će policija što prije otkriti tko sve podmeće požare. Vjerujem da ćemo uloviti sve piromane", kazao je Dominić, te građanima i turistima poručio da se, što se požara tiče, nemaju čega bojati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.