Šef kabineta izraelskog premijera podnosi ostavku zbog seks skandala

ŠEF KABINETA izraelskog premijera Benjamina Netanyahua, Natan Eshel, podnijet će ostavku do kraja veljače, nakon što se našao u centru seks skandala zbog uznemiravanja jedne od zaposlenica kabineta, prenosi AP.

Eshel je osumnjičen da je uznemiravao zaposlenicu, slijedio je, provjeravao njezinu elektroničku poštu i fotografirao je bez njezinog znanja, a na osnovi nagodbe s vrhovnim izraelskim tužiocem odlučio je priznati krivnju za narušavanje discipline u javnoj službi i neprimjereno ponašanje.

Nikada se više neće baviti sličnim poslom

Iako je Disciplinski sud Komisije javnih službi prikupio čak 16 svjedoka, koji su spremni potvrditi da se Eshel neprimjereno ponašao na radnom mjestu, žena koju je navodno uznemiravao ne želi svjedočiti, a čak nije ni podnijela tužbu protiv njega.

Upravo zbog toga nije jasno kako će se točno slučaj voditi pred sudom, ali na temelju nagodbe s tužiocem Eshel se obvezao da se nikada više neće baviti sličnim poslom.

Spreman priznati sve

Kako bi se izvukao sa što manjom kaznom, Eshel je spreman priznati sva kaznena djela koja je počinio - intimne odnose sa zaposlenicom, neovlašteno korištenje njezinog osobnog računala te fotografiranje bez njezinog znanja.

I bivši predsjednik u zatvoru zbog silovanja

Ovo nije prvi puta da je jedan od izraelskih visokih dužnosnika umiješan u seks skandal. Bivši predsjednik Moshe Katsav trenutno služi sedam godina zatvorske kazne zbog silovanja podređene zaposlenice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.