Slobodna Dalmacija Print zatražila predstečajnu nagodbu zbog duga od 7,6 milijuna kuna!

Screenshot: HRT

TVRTKA Slobodna Dalmacija print zatražila je pokretanje Predstečajne nagodbe, a prijedlog je zaprimljen na Finu zadnjeg dana ožujka. Od Slobodne Dalmacije sada se traži dopuna prijedloga za predstečajnu nagodbu s obzirom da nedostaje izvješće o financijskom stanju, plan financijskog restrukturiranja, popis imovine i ostala dokumentacija potrebna za pokretanje postupka.

Tvrtka Slobodna Dalmacija print d.o.o. sestrinska je tvrtka Slobodne Dalmacije d.d., a ta tvrtka tiska sporedna izdanja Slobodne Dalmacije i njihove podlistove odnosno brošure. Tvrtka ima 58 radnika, a ukupni dug iznosi 7,6 milijuna kuna. Prema podacima Index radnicima te tvrtke još nisu isplaćene plaće za prosinac prošle godine!

Svi radnici ove tvrtke štrajkali su u siječnju ove godine i to zbog nepotpisivanja kolektivnog ugovora, smanjenja plaća i prava te zbog uočenih nepravilnosti u poslovanju. Račun ove tvrtke nalazi se već 79 dana u blokadi.

Prije dvije godine u tvrtku je, kao strateški partner,  ušao poduzetnik Stipe Mađor s obećanjem modernizacije strojeva što su radnici ocijenili kao još jednu "mućku" Ninoslava Pavića.

"Mađor je u Print ušao početkom 2012. godine uz obavezu da investira u nove strojeve, što se izjalovilo. Donio je svoju staru škovacu iz garaže u Solinu i jedan stroj za koji mi sada plaćamo najam?! Novi vlasnik ukinuo nam je prava koja su nam po zakonu garantirana", prenijeli smo izjavu jednog od radnika te tvrtke početkom ove godine.  




 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.