Srušen bosanski islamistički portal koji je objavio fotografiju navodnog Salopekovog smaknuća

Screenshot: Vijesti Ummeta

PORTAL za BiH islamiste koji je objavio navodnu fotografiju smaknuća Tomislava Salopeka  nije dostupan. Naime, portal "Vijesti Ummeta" od jutros nije moguće otvoriti.

"Vojnici Islamske države u Egiptu, točnije iz pokrajine Sinaj, nedavno su uhvatili hrvatskog državljanina pod nazivom Tomislav Salopek koji je radio za jednu francusku kompaniju u Egiptu. Vojnici Islamske države su objavili video u kojem su postavili uvjet egipatskoj vladi da u roku od 48 sati oslobodi sestre muslimanke iz svojih zatvora, a što oni nisu učinili. Ovo je završetak hrvatskog državljanina i svakog onog koji se poigrava s Islamskom državom", objavljeno je jučer na portalu Vijesti Ummeta.

Uredništvo portala isti je opisalo kao portal kojem je cilj "ispravno i istinito informiranje ljudi s prostora Balkana o stanju u muslimanskom svijetu od Istoka do Zapada, o svim najvažnijim događajima koji ih okružuju."



Index se pokušao raspitati tko stoji iza portala Vijesti Ummeta. Kako nam govore kolege novinari iz BiH, portal je u vlasništvu selefija, a obično prvi imaju vijest kada netko ode u Siriju ili kada pogine. Policija ih ne dira, rade bez problema, no nitko ne zna tko stoji iza portala, ili se, kako kaže kolega novinar iz BiH, nitko s time nije ozbiljnije bavio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.