Tajlandska policija uhitila Turčina osumnjičenog za napad u kojem je poginulo 20 osoba

Foto: FAH

TAJLANDSKA policija uhitila je u subotu muškarca koji odgovara opisu počinitelja jednog od najsmrtonosnijih napada u toj državi u kojem je 17. kolovoza živote izgubilo 20 osoba, većinom kineskih turista, a ranjeno je njih više od 120.

Muškarac uhićen u subotu u okviru istrage o krvavom napadu u Bangkoku sredinom kolovoza je turski državljan kod kojeg su pronađeni materijali za izradu bombe, priopćio je glasnogovornik tajlandske policije.

Policija je pretražila stan osobe koja je snimljena nadzornim kamerama i otkrila moguće materijale za sastavljanje bombi, objavila je glasnogovornica policije.

Imao više putovnica

"Osumnjičenik je turski državljanin kod kojeg je pronađeno više putovnica", kazao je Banphot Phunpien koji nije želio otkriti identitet mogućeg počinitelja napada.

Na televiziji je, međutim, prikazana turska putovnica koja glasi na 28-godišnjeg Adema Karadaga te nekoliko desetaka lažnih turskih putovnica. S tim otkrićem mnogi nagađaju da je napad u Bangkoku bio odmazda za protjerivanje iz Tajlanda stotinjak Ujgura, muslimanske turkofone manjine u Kini koja je izložena represiji.

Pomoćnik ravnatelja policije Chaktip Chaijinda je kazao da je "uvjeren da je osumnjičeni bio umiješan u napad" od 17. kolovoza. Među stvarima zaplijenjenim u njegovu stanu nalazi se i košulja na kojoj su otkriveni tragovi TNT-a.

Tajlandska vojna hunta, na vlasti u toj zemlji, ocijenila je kako je malo vjerojatno da je za napad odgovorna međunarodna teroristička skupina.

Pronađen materijal za izradu bombi

Osumnjičeni "nalikuje osobi koju tražimo", kazala je Prawut Thavornsiri. "Pronašli su mnogo materijala koji se može koristiti u izradi bombi", reka je.

Bomba je eksplodirala u večernjim satima 17. kolovoza ispred kineskog svetišta Erawan, u samom središtu poslovne četvrti Chidloma.

Tajlandska vojna hunta, na vlasti u toj zemlji, ocijenila je kako je malo vjerojatno da je za napad odgovorna međunarodna teroristička skupina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.