Tomasović: Ostojić laže! Pogledajte moju platnu listu!

Foto: Hrvoje Tomasović, Privatni album

HRVOJE TOMASOVIĆ, splitski kirurg s preko 16 godina staža, objavio je na svom Facebook profilu svoju platnu listu! Učinio je to kako bi demantirao ministra Ostojića koji je jučer u Dnevniku Nove TV ustvrdio kako liječnik njegovih godina s 20 godina staža ima plaću do 20 tisuća kuna.


Odmah nakon te izjave počele su se društvenim mrežama i reakcijama širiti reakcije liječnika. Možda i ima toliku plaću, ako dežura pola mjeseca i podučava studente, no oni koji redovno rade i nemaju dodatni posao na fakultetima, daleko su od 20 tisuća kuna.

Potvrdio je to Tomasović objavivši svoju platnu listu!

Prema njoj, u mjesecu srpnju dobio je 12.316,72 kn plaće. U to su uračunata tri 24-satna dežurstva, a bio je i na godišnjem odmoru. "Kada skinemo tri dežurstva i godišnji ispadne 6500 kuna!", kaže Tomasović. U kolovozu je dobio oko 14 tisuća kuna, no tada je imao čak 7 dežurstava!

"Sapunice su jeftine turske, a doktori glupi hrvatski"

"Nije mi jasno kako lažljivac poput Rajka Ostojića može obnašati častan posao liječnika i još časniji posao hrvatskoga ministra zdravlja! Vjerojatno Ostojić na isti način laže i pacijente koje liječi? Možda im priča kako su zdravi i lijepi, a oni jadni bolesni nesvjesni laži lažljivoga ministra! Pošto je kirurška plaća kako kaže ministar 17.000 do 20.000 kuna ja mu želim da on do smrti ima tu moju kiruršku plaću i niti lipe više! Nije mi jasna jedna stvar! Kako u zemlji gdje je pokradeno i privatizirano sve profitabilno što vrijedi, od tvornica, banaka, dućana nije privatizirano zdravstvo i bolnice? Iz jednostavnog razloga, da bi se održavao socijalni mir dok se godinama pljačkala i privatizirala Hrvatska. Narod je trebao šutjeti. Dali su mu "kruha i igara", a u hrvatskoj varijanti "Sulejmana i besplatnog zdravstva". Sapunice su jeftine turske, a doktori glupi hrvatski! Nitko ne pita Vladu ništa i nije ga briga što rade tako dugo dok imaju kakvog takvog doktora. Ne mora biti niti dobar, samo da je besplatan!", komentirao nam je Tomasović, predsjednik HDSSD-a.

Loading...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.