Totalna propast: Spaladium Arena ostala bez zaštite, lopovi već navalili

SPALADIUM ARENA već je drugi tjedan u mraku bez struje. Ostali su i bez zaštite, jer se zna da je račun Sportskog grada, tvrtke koja u ime konzorcija upravlja objektom - blokiran! Kako nema struje, nema ni video nadzora pa su lopovi navalili. Tako je tijekom vikenda iz vanjskog dijela Arene nestao dio konstrukcije za kamere te dio pokretnih šankova.

Zaposlenici Sportskog grada krađu su otkrili jutros. Odmah su pozvali policiju, potvrdio nam je direktor Sportskog grada Srđan Žižak. Šteta i nije neka, direktor Žižak ne vjeruje da će kradljivci dobiti više od tri tisuće kuna za ukradeno. Nisu sve stigli ni ponijeti. Dio stvari su pripremili za nošenje, no valjda nisu imali dovoljno vremena da sve prenesu tijekom vikenda.

I bankare zanima zašto je Grad Split prestao plaćati rate kredita

Inače, za sutra je planiran sastanak u Erste banci, koju također zanima zašto je Grad Split prestao plaćati ugovorene rate kredita za gradnju Spaladium Arene. Polovicu od 3 milijuna kuna mjesečno daje država, odnosno Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Oni su uredno podmirili obvezu, no problem je što svoj dio daju Gradu Splitu, koji ga je zadržao i nije proslijedio na račun Sportskog grada.

Kerumov zamjenik Jure Šundov objasnio nam je da tako rade jer žele sačuvati gradski i državni novac od propasti. Nisu sigurni da bi novac Sportski grad koristio za podmirenje obaveza prema banci. Strahuje se da bi sredstva iskoristili za pokrivanje troškova tekućeg poslovanja.

Ipak, unatoč takvom tumačenju, upozorava direktor Žižak, ugovor nije raskinut te bi se odredbe trebali poštivati, dok se drugačije pravno ne uredi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.