Tragična igra sudbine: Mladi Sarajlije godinama su dijelili školsku klupu i živote okončali na isti dan

SUBOTA, 26. svibnja, ostat će zauvijek u sjećanju cijelog Sarajeva. Bio je to dan kada su svoje živote tragično okončala dvojica mladih Sarajlija, koje je povezivalo mnogo više od njihovih brojnih kvaliteta i vrlina, piše Klix.ba.

Adnan Ćatić i Zlatan Handžić rođeni su iste godine u istom gradu, prvih nekoliko dana ležali su jedan do drugoga u krevetićima u bolnici, išli su u istu školu i dijelili školsku klupu, ali i sve druge školske radosti, da bi ih u konačnici zadesila tragična sudbina - poginuli su na isti dan u razmaku od svega nekoliko sati.

Adnan je bio jedan od najboljih penjača u regiji, dok je Zlatan bio nastavnik engleskog jezika u Osnovnoj školi Musa Ćazim Ćatić. Adnan se utopio u rijeci Miljacki, dok je Zlatan svega nekoliko sati kasnije poginuo u teškoj prometnoj nesreći.

"Ostali smo dio njih, a oni dio nas"

Zajedno su pohađali Osnovnu školu Silvije Strahimir Kranjčević i sjedili su zajedno u klupi. Nakon što se tragična vijest proširila među redovima tamošnjih zaposlenika, svi su ostali zatečeni i šokirani.

"Ostali smo dio njih, a oni dio nas. Zaista je nevjerojatno i tragično što su poginuli na isti da, a sjedili su u istoj klupi, u istom razredu. Sačuvali smo ih od granata, ali od ovakve sudbine ih čovjek nije mogao sačuvati", ispričala je potreseno ravnateljica škole Dika Kurtagić. Mladići su, kako kaže, i po završetku škole često navraćali u njezine prostorije te svoje stečeno znanje rado dijelili s mlađim generacijama.

"Ovo je veliki gubitak za cijelu našu državu, posebno zato što je Adnan ostvarivao nevjerojatne sportske rezultate, a Zlatan je bio vrlo aktivan na području obrazovanja i znanosti. Bio je pred polaganjem magistarskog ispita, obožavao je djecu i pripremao ih za natjecanja i prenosio im svoje vještine i znanja", ispričala je ravnateljica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.