Trg Pravde: Krenuo odabir partnera za izgradnju, posao vrijedan 1,35 milijardi kuna

Ilustracija: Društvo arhitekata Zagreb

TRG PRAVDE nalazit će se na lokaciji omeđenoj Ilicom, Selskom, Cankarevom i Prilazom baruna Filipovića, gdje bi se trebale izgraditi zgrade Općinskog, Županijskog, Trgovačkog i Prekršajnog suda te općinskog državnog odvjetništva i pravosudne akademije.

Projekt se finanncira po modelu Javno-privatnog partnerstva. Centar za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija, na svojim stranicama objavio je da je u toku operativna priprema za pokretanje postupka javne nabave, odnosno natjecateljskog dijaloga, za izbor privatnog partnera.
 
Urbanističkim idejnim rješenjem predviđa se izgradnja četiri glavne zgrade koje su direktno povezane s velikom podzemnom garažom, te adaptaciju i rekonstrukciju postojećih zgrada. Zgrade karakterizira šest nadzemnih etaža i dvije podzemne etaže namijenjene parkiranju.
 
Na  lokaciji je predviđeno rušenje svih građevina osim zgrada koje je zaštitila konzervatorska struka, a postavljene su uz sjeverni, istočni i južni dio parcele.
 
Rušenjem preostalih zgrada na parceli dobit će se prostor na koji bi se trebali smjestiti sudovi, podzemne garaže, te zajednički sadržaji u funkciji svih institucija (restoran, služba održavanja, sklonište, klub pripravnika, kongresna dvorana, trafostanica).
 
Broj podzemnih etaža nije ograničen. U podzemne etaže smjestit će se  garaže, arhive, skladišta, prostori tehničke službe. Postoji mogućnost objedinjavanja pomoćnih prostora za više pravosudnih tijela na jednom mjestu.
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.