Tzipi Livni: Izrael u smrtnu opasnost dovodi Netanyahuova ratnohuškačka politika

BROJ pripadnika izraelske političke i vojne elite koja sve otvorenije kritizira ratnohuškačku politiku premijera Netanyahua veći je iz dana u dan.

Prvo ga je bivši šef Shin Beta, Yuval Diskin, prozvao da vara i plaši narod te da odluke donosi "na temelju mesijanskog predosjećaja, a ne činjenica". Potom ga je vrhovni zapovjednik vojske Benny Gantz opomenuo da je dosta šuškanja oružjem, te da treba šansu dati sankcijama. Bivši šef Mossada prošlog je mjeseca kazao kako nema smisla ni napadati ni govoriti o napadu na Iran, jer bi to moglo imati pogubne posljedice za Izrael.

Grupi kritičara jučer se pridružio i bivši premijer Ehud Olmert koji je kazao kako "je u redu govoriti o pojačanoj vojnoj pripremi, ali nipošto o iniciranju vojnog napada na Iran". Kako je kazao, nije siguran da Netanyahu zaista neće pokrenuti napad na Iran.

Olmertova kolegica Tzipi Livni, koja je nedavno dala ostavku na mjesto šefice oporbene Kadime, jučer je rekla kako je "Netanyahuova politika ta koja Izrael dovodi u smrtnu opasnost", jer ignorira sve veće međunarodno nezadovoljstvo,

"Izrael je vulkan, a međunarodni sat otkucava. Ne morate biti šef Shin Beta da shvatite to. Najveća opasnost je politika guranja glave u pijesak", kazala je Livni.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.