U Pakoštanima molitva i svijeće za generala Gotovinu

PAKOŠTANE će uz molitvu i paljenje svijeća dočekati početak rasprave Žalbenog vijeća Haškog suda u predmetu Gotovina-Markač.

U mjestu generala Ante Gotovine u nedjelju, 13. svibnja, održava se centralni dio globalne akcije "Plamen slobode" koju organizira Hrvatski svjetski kongres koji okuplja hrvatsku dijasporu. Radi se o istoj organizaciji koja je lani u rujnu organizirala veliki prosvjed u Haagu u znak neslaganja s presudama hrvatskim generalima.

Osim u Pakoštanima akcija će se istodobno provoditi u još 100 gradova, najavljuje Danijel Lučić iz HSB-a. "Generali su upućeni u tu akciju, upućene su i sve katoličke misije diljem svijeta tako da tu nema problema. Tko može imati nešto protiv molitve? Ja mislim nitko. Što se tiče svijeća, zašto smo svijeće uzeli? Za nas su svjetla i plamen svijeće simboli ljubavi i vjere, a u ovom slučaju i našeg dubokog uvjerenja da će pravda biti vraćena u ravnotežu", rekao je Lučić.

Svijeće će se zapaliti nakon mise koja će također biti posvećena generalima koji se nalaze u Haagu. 14. svibnja i početak rasprave Žalbenog vijeća s nestrpljenjem očekuju generali, kao i njihove obitelji. Jedan od najbližih ljudi Ante Gotovine, Željko Dilber, koji je s njim u svakodnevnom kontaktu, kazao nam je kako general vjeruje kako će general vjeruje da će uspjeti dokazati svoju nevinost. "On je optimist od prvog dana bez obzira na ovo sve. Kako vjeruje u svoju nevinost, tako vjeruje da će to uspjeti i dokazati", zaključio je Dilber.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.