Ubio ga golim rukama: Policija zatekla "svećenika ubojicu" s krvavim i natečenim šakama



ŽUPANIJSKO Državno odvjetništvo u Dubrovniku podnijelo je kaznenu prijavu protiv 43-godišnjeg svećenika Ivana Sinanovića na temelju osnovane sumnje da je 43-godišnji svećenik oko 1:20 sati 22. svibnja 2012. godine u župnom uredu u Banićima, tijekom svađe sa 49-godišnjim Markom Kraljevićem, "u cilju da ga liši života, više puta šakom udario u predjelu glave".

Saslušan "svećenik ubojica", čekaju se nalaz obdukcije i odluka o pritvoru

Šokirani mještani Banića traže razloge brutalnog ubojstva: "Ovo je Bog dig´o ruke od naroda!"

Svećenik u Dubrovačkom primorju ubio lokalnog političara!

"Oštećeni Kraljević je uslijed zadobivenih preminuo na mjestu događaja", stoji u priopćenju Županijskog državnog odvjetništva u kojemu se dodaje da je protiv Sinanovića određen istražni zatvor. Svećenik ubojica trebao bi biti u zatvoru najmanje mjesec dana.

Županijsko Odvjetništvo u Dubrovniku tereti Sinanovića za "počinjenje kaznenog djela ubojstva".

Prema neslužbenim informacijama dubrovački policajci koji su izašli na teren zatekli su svećenika s krvavim i natečenim šakama u neposrednoj blizini mrtvog tijela. 

Selo Banići gdje se dogodio strašan zločin i dalje je u nevjerici, a rijetko tko želi pričati o nemilom događaju. U selu su objavljene i osmrtnice na kojima stoji da će tijelo Marka Kraljevića danas biti pokopano u 18 sati na mjesnom groblju.  Upravo je, navodno, mjesno groblje i njegovo proširenje bio uzrok sukoba Kraljevića kao čelnika Mjesnog odbora Banići i svećenika. 

Zvao prijatelja svećenika?

U selu se prepričava kako je Sinanović kada mu je postalo jasno da je ubio Kraljevića prvo nazvao svog prijatelja, također svećenika iz obližnjeg mjesta Lisac u Dubrovačkom primorju. Navodno mu je rekao da je ubio Kraljevića jer da to nije učinio Kraljević bi ubio njega. No, ta priča za sada nije i potvrđena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.