Ubojstvo u Banićima: Biskup Uzinić odmah razriješio dužnosti osumnjičenog svećenika i zabranio mu rad!

DUBROVAČKA biskupija oglasila je priopćenjem povodom ubojstva u Dubrovačkom primorju, kojeg nazivaju "tragični događaj". 

Trajno razriješen dužnosti

"U ime Dubrovačke biskupije izražavam svoje duboko žaljenje zbog tragičnog događaja koji se tijekom protekle noći dogodio u župi Banići. Obitelji pokojnika, kao i cijeloj župnoj zajednici župe Banići, izražavam svoju sućut i blizinu. Bogu upućujem svoje molitve za pokojnika, ali i za osumnjičenog župnika don Ivicu Sinanovića kojega sam trajno razriješio službe župnog upravitelja župa Banići i Lisac te mu do daljnjega, u skladu s kanonskim propisima, zabranio vršiti sve čine svećeničkog reda", napisao je dubrovački biskup Mate Uzinić u priopćenju.

Dubrovački biskup pozvao je sve svećenike, redovnike, redovnice i vjernike Dubrovačke biskupije da mu se pridruže u toj molitvi.

Molitva za teške trenutke za mjesnu Crkvu

"Ujedinjeni u molitvi lakše ćemo prebroditi ove teške i bolne trenutke za našu mjesnu Crkvu. Istovremeno, izražavam iskrenu nadu da će nadležne državne institucije učiniti sve što je u njihovoj moći da bi utvrdili što se doista dogodilo i u skladu s tim poduzeti odgovarajuće mjere predviđene civilnim zakonom", stoji na kraju priopćenja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.