Ukrajina bijesni: Sinovi moćnika silovali i zapalili djevojku, jedva preživjela nakon tri amputacije

ŠOKANTAN slučaj 18-godišnje Oksane Makar, koju su dvojica sinova bivših vladinih dužnosnika, zajedno s trećim mladićem, silovala, bacila u jarak i zapalila, uzdrmao je Ukrajinu i izazvao val masovnih prosvjeda.

Aktivisti se bune zbog površnosti prilikom policijske istrage kao i povlaštenog tretmana kojeg su osumnjičenici dobili. Neki članovi parlamenta odmah su zatražili smrtnu kaznu za optužene, a jedan je zatražio da se silovatelji barem kastriraju. Pokret "golih aktivistica" za prava žena Femen organizirao je demonstracije ispred ureda javnog tužitelja u Kijevu, skandirajući "Smrt sadistima" i "Pogubite zvijeri".

Djevojci liječnici morali amputirati ruku i oba stopala

Među trojicom osumnjičenika su 23-godišnji Maxim Prisyjnikov, sin regionalnog upravitelja i 21-godišnji Artyon Pogosyan, sin regionalnog javnog tužitelja, piše dnevnik Hurriyet.

Njihova žrtva, 18-godišnja Oksana Makar, pukim je čudom preživjela napad koji se dogodio 9. ožujka. Nesretnu djevojku zločinci su ostavili u jarku misleći da je mrtva, ali ona ipak nije podlegla ranama stravičnog zlostavljanja, iako je imala teške opekotine na preko 50 posto tijela. Doktori su joj na koncu morali amputirati ruku i oba stopala.



Djevojku pronašli građevinski radnici


Prema pisanju Kijev Posta, dvojica spomenutih mladića Oksanu su kobne večeri pozvali u stan zajedničkog prijatelja Krasnošeka, gdje su je, kako tužiteljstvo tvrdi, silovali i pokušali je zadaviti. Potom su je umotali u deku, bacili u jarak na jednom gradilištu i potom zapalili.


Nevjerojatno je da je djevojka unatoč groznim bolovima preživjela noć, a ujutro su je jedva živu pronašli građevinski radnici koji su čuli njeno jaukanje. Nakon nekoliko operacije i višednevne borbe liječnika da joj spase život, Oksana se oporavila u dovoljnoj mjeri da policiji ispriča što se dogodilo.

Sinovi lokalnih moćnika pušteni zbog nedostatka dokaza

Osumnjičena trojka odmah je uhićena, ali su dvojica sinova ukrajinskih moćnika istog dana puštena zbog nedostatka dokaza. Tužiteljstvo tvrdi da nije ispitalo Makarovu jer nije bila pri svijesti, iako njena majka tvrdi da je bila sposobna govoriti, piše Daily Mail.

Pravi bijes javnosti izazvan je kada se otkrilo da su u pitanju sinovi bivši vladinih dužnosnika i da je jedan od njih na YouTubeu hladnokrvno opisao ovaj zločin.

Uzeo sam konopac i odlučio završiti započeto


"Da, silovao sam je. Nije se htjela smiriti pa sam je odlučio zadaviti. Rekao sam prijateljima da moramo iznijeti tijelo. Kad smo se vratili u sobu vidjeli smo da je djevojka živa. Našao sam konopac i odlučio da završim započeto", hladno je ispričao.


Svi prosvjedi su predsjednika Janukoviča primorali da javnom tužitelju naredi da ponovno otvori slučaj, tako da su 13. ožujka trojica sadista ponovno uhićena i optužena za pokušaj ubojstva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.