"Urbani Jugoslaven" Čabo porazbijao Pravni fakultet u Splitu i napravio štetu od 70 tisuća kuna

Foto: Nikola Vilić (Cropix)

SINOĆNJI napad na splitski Pravni fakultet izvršio je nitko drugi do Pave Grubišić Čabo, bivši tajnik Torcide, široj javnosti najpoznatiji po sukobu na splitskoj Rivi s Željkom Kerumom, koji ga je krstio urbanim Jugoslavenom.

Što je ponukalo Čabu da se iživi sa metalnom šipkom na fakultetu, policija još utvrđuje. Priveli su ga odmah nakon incidenta koji je potrajao nekoliko minuta. Zasad se ne zna za koje će ga djela osumnjičiti.

Razbio sva stakla na pročelju, vitrinu, aparat za kavu, računala...

U vandalskom naletu stradala je imovina vrijedna 70 tisuća kuna i Pravni fakultet podnio je kaznenu prijavu za uništenje i oštećenje tuđe stvari protiv nepoznatog počinitelja.

Dekan Jozo Čizmić šokiran je divljaštvom. Kaže da su kamere sve snimile i kako će snimku preuzeti policija.

"To je trajalo tri, četiri minute. Fakultet je u to doba bio zatvoren, premda je po kabinetima bilo desetak ljudi. Napadač je metalnom šipkom porazbijao sva stakla na pročelju i ulaznim vratima. Šipkom je dosegnuo prekidač i otvorio vrata. Nastavio je razbijati i unutra. Stradala su tri računala, dva ekrana i dvije tipkovnice, aparat za kavu, vitrine. Policija je stigla pola minute nakon poziva. Odveli su ga u postaju na ispitivanje i ja im se zahvaljujem na brzom i profesionalnom postupanju", kazao nam je dekan Čizmić. 

Nezadovoljan situacijom u društvu?

Svjedoci Čabinog divljanja spominju da je razbijao nezadovoljan situacijom u društvu. "Zaista ne znam zbog čega Pravni fakultet. Možda je fakultet doživio kao simbol pravne države. Ne vjerujem da je u pitanju nekakav problem sa ispitom ili slično, što se također navodilo kao motiv napada i razbijanja", drži dekan Čizmić.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.