Uskok proširio istragu protiv Vidoševića: Kraš mu kupio bager za imanje u Gorskom kotaru

Foto: Hina

USKOK je proširio istragu protiv Nadana Vidoševića, bivšeg šefa HGK koji je danas pušten iz pritvora u Remetincu. Tereti ga se zbog nabave umjetničkih slika pri čemu je oštećena HGK za 265 tisuća kuna, dok je Kraš oštećen za 230 tisuća kuna nabavom bagera za Vidoševićevo imanje u Gorskom kotaru. Nove optužbe Vidošević po izlasku iz pritvora nije želio komentirati.

> Nadan Vidošević izašao iz Remetinca: "U zatvoru sam upoznao ljude vrijedne pažnje i obogatio svoje iskustvo"

Nekadašnjeg dugogodišnjeg čelnika HGK-a Uskok tereti da je organizirao kriminalnu skupinu radi izvlačenja 30-ak milijuna kuna iz te ustanove. To se činilo fiktivnim ugovorima preko tvrtke Remorker. No, optužnica još nije podignuta, a Vidošević je iza rešetaka proveo pet mjeseci. Nakon izlaska iz pritvora određena mu je mjera zabrane kontakta sa svjedocima.

U posljednjem proširenju istrage se Vidoševića, za kojeg se nakon uhićenja doznalo i da je najveći hrvatski kolekcionar umjetnina, tereti da je Komoru, upravo nabavljajući slike, oštetio za još 265 tisuća kuna.

Osim Vidoševića, najnoviji krug Uskokove istrage navodno je obuhvatio i predsjednika Udruženja hrvatskih trgovaca umjetninama Damira Grubića, vlasnika galerije Grubić, te njegovu suprugu Jasnu Mrakovčić Grubić, koje se tereti da su uz Vidoševića iz HGK izvlačili novac lažirajući kupnju umjetničkih slika.

Prema pisanju medija, Vidošević je osumnjičen i da je oštetio tvrtku Kraš, koja mu je za imanje u Gorskom kotaru nabavila bager vrijedan više od 230 tisuća kuna. U slučaju Kraš Uskok uz Vidoševića sumnjiči i njegovu savjetnicu za nekretnine Vesnu Rodić te potpredsjednicu Nadzornoga odbora Kraša Jadranku Ivčić, koje se brane sa slobode.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.