Varga: Morali smo urediti sobu za sastanke, i mene je stepla struja na šalteru

 Foto: FAH

"NISAM primijetio da je ukupna stavka tako visoka. I mene to zabrinulo pa sam pokrenuo pitanje odgovornosti određenih osoba u HZZO-u", izjavio je za Hrvatski radio ministar zdravlja Siniša Varga, komentirajući uređenje HZZO-ove dvorane za sastanke za 1,2 milijuna kuna. 
 
Ministar zdravlja tvrdi da nije znao kolika je ukupna cijena uređenja dvorane od 50-ak kvadrata, zato što se nabava građevinskih usluga, namještaja i informatičke opreme nije obavljala odjednom. "Nabavljalo se dio po dio, a ja potpisivanjem računa koji su stizali, a koji su odobreni od strane Upravnog vijeća, nisam primijetio da je ukupna stavka tako visoka", tvrdi Varga.
 
Uređenje se, kaže Varga, moralo provesti. Tvrdi da je zbog dotrajalosti strujnih instalacija djelatnicima HZZO-a prijetila opasnost od strujnog udara. 
 
"Mene je osobno struja stepla na šalteru jer su instalacije izrazito stare. Mijenjanje instalacija, zvučno izoliranje prozora i zvučna izolacija između dvije prostorije je nešto što je nama bio uvjet prema projektima koje imamo", izjavio je Varga.
 
Zvučnu izolaciju se, kaže Varga, moralo uvesti kako bi se izbjeglo prisluškivanje sjednica Povjerenstva za lijekove. "Kada se bilo u jednoj dvorani, moglo se prisluškivati u drugu. A tamo se sastaje Povjerenstvo za lijekove i odlučuje o uštedama u desecima i stotinama milijuna kuna. To je nedopustivo", kaže Varga. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.