Zagreb dobiva "Silicijsku dolinu" na 20 tisuća kvadrata, najveću u regiji!

Foto: scx.hu

ZAGREBAČKA "Silicijska dolina", odnosno novi Zagrebački tehnološki park, nakon šest godina rasprave napokon je službeno dobio zeleno svijetlo od Grada Zagreba, Zagrebačkog Holdinga i od Ministarstva regionalnog razvoja čime je započela priprema dokumentacije za povlačenje sredstava iz strukturnih fondova EU, piše Poslovni dnevnik.

Kako navodi Poslovni, Frane Šesnić, direktor Razvojne agencije Zagreb (Raza) kazao je da će novi zagrebački Tehnološki park planiran na zapadnom djelu Zagrebačkog velesajma biti jedan od najvećih, ako ne i najveći u jadranskoj regiji.
 
Imat će 20.000 četvornih metara što je dvostruko više i od "Silicijske doline" koju u Inđiji u Srbiji gradi indijska tvrtka Embassy grupa. Uz to, bit će i deset puta jeftiniji, jer Raza projekt procjenjuje na 30 milijuna eura od čega će se 75 posto pokriti iz strukturnih fondova EU.
 
"Sada smo u utrci s vremenom da dokumentaciju pripremimo do travnja kako bi stigli napraviti studiju izvodljivosti te se krajem 2014. prijaviti za natječaj što će ga EU raspisati za tu infrastrukturu", kaže Šesnić, a prenosi Poslovni.
 
Zagreb time dobio takozvanu pametnu poduzetničku infrastrukturu ključnu za veći i brži razvoj startupa, poticanja inovacija, razvoja, rasta i izvoza. Prema Šesnićevim tvrdnjama "veliki igrači“ već se raspituju o mogućnostima suradnje.
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.