Zbog slike Popaja s indijskom konopljom na Facebooku Stjepan Pavleković mora platiti 1000 kuna kazne

Foto: Facebook, Pinterest

STJEPAN PAVLEKOVIĆ, 48-godišnjak iz Lepoglave, podijelio je na Facebooku slike Popaja i Snjeguljice kraj biljke indijske konoplje jer su mu se učinile duhovite. Uskoro su mu na vrata došli policajci i rekli da mora na razgovor jer promovira opojne droge što je kazneno djelo.

"Slavio sam rođendan i bila mi je puna kuća gostiju. Spomenuli su zloupotrebu droge. Kakva vražja droga, pa gemištali smo", ispričao je Indexu Pavleković.

Bio je na razgovoru u postaji, a kasnije je pozvan i na sud. U svoju obranu je spominjao da je na HTV-u gledao dokumentarac o Pink Floydu u kojem Micky Mouse puši "travu", rekao je i da je Državno povjerenstvo baš taj dan dalo zeleno svjetlo za korištenje marihuane u medicinske svrhe, ali sutkinja je bila neumoljiva.

Biljka koja liči na konoplju

Kad je već lagano izgubio živce rekao je da se kraj suda nalazi trafostanica na kojoj velikim slovima piše THC i upitao sutkinju zašto prekršajno ne gone Grad Ivanec koji nije uklonio grafit. Nije dobio odgovor, kaže Stjepan, koji je na kraju kažnjen s 1000 kuna. Na odluku se žalio.

Sve mu to teško pada jer je nezaposlen, a nije imao nikakvu zlu namjeru. Rekao nam je da sudski vještak uopće nije vidio spornu sliku, a da je u spisima navedeno da se radi o biljci koja možda nalikuje konoplji. "Sve to mi uopće nije jasno", zaključuje Pavleković.

Na Prekršajnom sudu u Varaždinu su nam rekli da će tek sutra moći komentirati cijeli slučaj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.