Zlouporaba vladajućeg položaja: Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja prijavila HRT

AGENCIJA za zaštitu tržišnog natjecanja prijavila je HRT zbog sumnje da je zlouporabio vladajući položaj na tržištu pružanja usluga televizijskog emitiranja programa nacionalne pokrivenosti.

"Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja pokrenula je postupak protiv  Hrvatske radiotelevizije radi indicija da je HRT zlouporabio vladajući položaj na tržištu  pružanja usluga televizijskog emitiranja programa nacionalne pokrivenosti odbijanjem poslovanja s poduzetnikom Digi satelitska televizija", stoji u priopćenju AZTN-a objavljenom i na njihovim internetskim stranicama.

Nepravedne prodajne cijene za HTV1 i HTV2


Dodaju kako postoje indicije i da je HRT operaterima nudio nepravedne prodajne cijene za Prvi i Drugi program HTV-a. "indicije su da je HRT svim operatorima koji prenose televizijske programe krajnjim potrošačima uz plaćanje naknade (pay tv), bez obzira na platformu koju koriste (kabelski, IPTV ili satelit), nudio nepravedne prodajne cijene pri distribuciji programa HTV1 i HTV2", pišu iz Agencije.

Na inicijativu porečke Riviera Adrie pokrenut je i postupak protiv Usluga Poreč "zbog indicija da je zlouporabio vladajući položaj na tržištu pružanja usluga skupljanja, odvoza i odlaganja komunalnog otpada primjenom različitih uvjeta poslovanja za  istovrsne poslove  poduzetnicima  u djelatnosti turizma".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.