Abramovičeva megajahta viđena kod Turske

Foto: EPA

MEGAJAHTA povezana sa sankcioniranim ruskim oligarhom Romanom Abramovičem danas je viđena kako plovi nekoliko kilometara od jugozapadne obale Turske.

Abramovič je među nekoliko ruskih milijardera koji su prošli tjedan završili na crnoj listi EU koja već uključuje nekoliko desetaka najbogatijih Rusa. EU je u procesu zapljene njihovih jahti i druge luksuzne imovine. 

Zapadne vlade pokušavaju izolirati ruskog predsjednika Vladimira Putina i njegove saveznike zbog napada na Ukrajinu. 

Abramovič je prošli tjedan privatnim avionom sletio u Moskvu iz Istanbula. Prema podacima o letu, to je bilo drugo putovanje u tri dana tog zrakoplova povezanog s ruskim oligarhom između najvećeg turskog grada i ruske prijestolnice. 

Bila u Crnoj Gori, zaobišla Kretu...

Oko 140 metara duga jahta Solaris koja plovi pod bermudskom zastavom 8. ožujka je napustila brodogradilište u Barceloni gdje je bila na remontu, pokazuju podaci stranice za praćenje morskog prometa Marine Traffic. 

Crnogorsku luku Tivat napustila je 13. ožujka, a proteklih dana zaobišla je grčki otok Kretu. Podaci pokazuju da je u ponedjeljak bila oko 3 kilometra od turske obale, ploveći prema turističkom odredištu Datci. 

Solaris je izgrađen u njemačkom brodogradilištu i prvi put je zaplovio početkom prošle godine. To je samo jedna od jahti u Abramovičevom vlasništvu, stoji u podacima magazina SuperYachtFan, SuperYaht Times i Forbes. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.