Slučaj Anne Dujić oduzet šibenskim tužiteljima. Objavljeno tko ga preuzima

Screenshot: RTL

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu preuzelo je slučaj Anne Dujić, kćeri HDZ-ovog šefa Hrvatskih šuma Nediljka Dujića.

Kćer HDZ-ovog moćnika, koja je uhljebljena u HEP-u, mlada šibenska policajka ljetos je prijavila za prisilu. Prijavu je nedavno Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku odbacilo, pa se policijska službenica uz pomoć odvjetnika Ivana Gržića spremala preuzeti kazneni progon.

"Spis delegiran u Karlovac"

“To bi sada bilo bespredmetno jer je spis delegiran u Karlovac koji nastavlja s izvidima te, nadam se, provođenjem novih dokaznih radnji”, rekao je za N1 odvjetnik Gržić kad su ga danas pitali je li već podnio zahtjev za preuzimanjem kaznenog progona.

Naime, oštećenici, odnosno u ovom slučaju policijska službenica koju je Anna Dujić na blokadnom punktu postavljenom zbog požara umalo pregazila te ju pri tome još i vrijeđala, imaju pravo nastaviti postupak protiv počinitelja ako državno odvjetništvo od toga odustane.

Šibenski ODO odbacio prijavu protiv Anne Dujić. U njemu joj radi sestra 

Podsjetimo, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku prvo je odbacilo kaznenu prijavu mlade policajke jer nije vjerovalo onome što je navela. Vjerovali su Anni Dujić, čija im je sestra kolegica.

Zbog tog mogućeg sukoba interesa glavni državni odvjetnik Ivan Turudić je u utorak donio odluku kojom je rješenje o odbacivanju kaznene prijave stavljeno van snage te su naloženi dodatni izvidi. To je povjereno karlovačkom tužiteljstvu koje bi trebalo odlučiti hoće li nastaviti kazneni progon protiv Anne Dujić zbog prisile prema službenoj osobi, odnosno mladoj šibenskoj policijskoj službenici.

Dujić negira pritiske

Ona je u međuvremenu otišla na bolovanje, a istovremeno se doznalo i da je otac Anne Dujić, moćni HDZ-ov šef Hrvatskih šuma Nediljko Dujić, u ponedjeljak bio u sjedištu Policijske uprave šibensko-kninske. Sastao se s načelnikom Sandrom Santinijem i šefom kriminalističke policije te podnio kaznenu prijavu zbog prijetnji koje su upućene njegovoj obitelji.

Dujić je jučer uvjeravao medije kako nikakvih pritisaka na policiju nije bilo te kako ne vjeruje da su šibenski tužitelji pogodovali njegovoj kćeri zato što joj sestra radi zajedno s njima. Drago mu je, dodao je, da je sada slučaj prebačen u drugo državno odvjetništvo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.