Afera Nakaze postaje sve strašnija. "Oni su vlast, tako funkcioniraju"

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL, Youtube

HDZ-ov predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Nediljko Dujić sastao se s načelnikom Policijske uprave šibensko-kninske Sandrom Santinijem i jednim od njegovih suradnika, šefom krim policije, i to u jeku afere Nakaze. Sam Dujić tvrdi da je išao prijaviti prijetnju.

>> Moćni HDZ-ovac se sastao sa šefom mlade policajke koja je prijavila njegovu kćer

Prijetnje se ne prijavljuju šefu Policijske uprave

To je, blago rečeno, itekako sumnjivo jer se prijetnje ne prijavljuju načelnicima Policijskih uprava. I ne samo to, nego ne može svatko tko smatra da mu se prijeti samo tako dogovoriti sastanak sa šefom Policijske uprave. Naravno, nije svatko moćni HDZ-ovac i šef državne firme. U ovom slučaju posebno je sporno što se to sve odvilo u jeku afere Nakaze nakon što policija nije stala na stranu vlastite policajke koja je prijavila Annu Dujić, kćer šefa Hrvatskih šuma

Podsjetimo, dok su harali požari u šibenskom zaleđu, Dujićeva kći Anna je ljetos policajku psovala te je zamalo pregazila. Da policajka nije zakoračila, navela je u prijavi, Dujićkin automobil bi ju udario. Šibenski tužitelji povjerovali su policijskim šefovima, koji nisu stali na stranu svoje mlade kolegice, i samoj Anni Dujić te su odbacili prijavu. Taj odbačaj je jučer pao u vodu odlukom Državnog odvjetništva RH, koji ga je prebacio drugom tužiteljstvu.

Do sastanka Nediljka Dujića i Santinija je došlo, kako piše N1, nakon što je Policijska uprava šibensko-kninska zaprimila odluku o odbacivanju kaznene prijave što ju je protiv Dujićeve kćeri podnijela šibenska policajka, koja je u prijavi opisala pritiske svojih nadređenih koji su joj govorili kako nema smisla prijavljivati Annu Dujić jer su "oni cili život broj jedan u svemu".

Odvjetnik policajke Ivan Gržić: Ovo je za unutarnju kontrolu MUP-a

Kontaktirali smo odvjetnika mlade policajke Ivana Gržića.

"Iz medija sam iščitao informacije da je otac prijavljene pristupio u policijsku postaju da prijavi prijetnje, a detalje ne znam te ih ne mogu komentirati. To su sad stvari koje treba utvrditi unutarnja kontrola MUP-a", rekao nam je Gržić.

"Ona je ranije postupala sukladno napisima u medijima, uvjerena da će tako biti opet. U interesu javnosti je da se utvrde sve okolnosti ovog događaja", rekao je odvjetnik Ivan Gržić.

Nobilo: Oni su vlast, tako funkcioniraju, sad je na potezu Ravnateljstvo

Odvjetnik i bivši državni odvjetnik Anto Nobilo nam govori da stvari tako u nas funkcioniraju.

"Ovdje imamo dugogodišnjeg čelnika HDZ-a na šibenskom području koji ovako jasno pokazuje svoj stav da se njega treba tretirati drugačije, on ne ide kao građanin, on ide kod načelnika pa se tu stvara dojam da se oni poznaju i druže. Oni su "vlast", oni na takav način funkcioniraju", rekao je Nobilo.

Govori da je to svakako neprimjereno.

"Ne znam je li načelnik primio kaznenu prijavu ili je pozvao operativca, ne znam detalje i okolnosti. Ali u svakom slučaju, to su sad pitanja za Ravnateljstvo policije koje bi trebalo utvrditi činjenice i vidjeti je li došlo do narušavanja procedure postupanja", objasnio je.

Na našu opasku kako je to sve skupa bilo u jeku afere Nakaze nakon što policija nije podržala kolegicu, Nobilo je odgovorio: "To je taj milje. Dujić je jedan od šefova HDZ-a u Županiji šibensko-kninskoj, u okviru tog miljea se sve to događa. Ali to je nažalost normalno u Hrvatskoj", rekao je nekadašnji državni odvjetnik Anto Nobilo.

Dujić potvrdio da je bio na sastanku

Sam Dujić potvrdio je za N1 da je bio u sjedištu šibensko-kninske policije.

"U ponedjeljak, 14. listopada gospodin Nediljko Dujić sa suprugom je bio u PU Šibensko-kninskoj radi podnošenja kaznene prijave zbog kaznenog djela prijetnje na štetu svoje obitelji", odgovorili su iz Hrvatskih šuma. N1 je pitao i u kakvim odnosima Dujić sa Santinijem te koliko često se sastaju.

Šef policije se poziva na službenu tajnu

"S načelnikom PU Šibensko-kninske u korektnim je službenim odnosima", rekli su iz Hrvatskih šuma.

Portal Telegram je kontaktirao načelnika PU šibensko-kninske Santinija i pitao ga zašto je Dujić bio kod njega, a on je rekao da se radi o - službenoj tajni. "Ne mogu to govoriti. Gospodine, nemojte se ljutiti, radi se o službenoj tajni. Tu informaciju od mene ne možete imati", poručio je načelnik Santini.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.