Afera Nakaze: Tvrdio da je zvao šefa policije, sad kaže da ga je pozdravio u prolazu

Foto: Duško Jaramaz (PIXSELL)

PREDSJEDNIK Uprave Hrvatskih šuma Nediljko Dujić opet se našao u središtu afere kada je prošlog tjedna otkriveno da je kontaktirao načelnika Policijske uprave šibensko-kninske Sandra Santinija i jednog od njegovih suradnika, šefa kriminalističke policije, i to u jeku afere Nakaze.

>> Moćni HDZ-ovac: Nisam bio kod policijskog šefa, ali sam ga zvao jer imam broj

>> Dujić: Nisam bio na razgovoru kod šefa policije, u prolazu smo se sreli

Policijska uprava šibensko-kninska tada je već bila zaprimila odluku o odbacivanju kaznene prijave koju je protiv Dujićeve kćeri Anne Dujić podnijela mlada šibenska policajka. Njezin je šef osoba koju je kontaktirao Dujić. Dujić je prošlog tjedna prvo tvrdio da nije bio kod šefa policije Santinija, ali je priznao da ga je zvao jer ima njegov broj. 

Prvo je bio telefonski poziv jer ima njegov broj

Dujić jučer nije spominjao telefonski poziv, već je rekao da je šefa policije pozdravio u prolazu, s obzirom na to da je zgrada u kojoj je bio da bi podnio kaznenu prijavu u blizini one u kojoj se nalazi ured šefa šibenskih policajaca Santinija. No, krenimo redom. 

Dujić negira da je bio na sastanku s načelnikom Santijem otkad su mediji objavili da je u ponedjeljak, 14. listopada, bio u službenim prostorijama Policijske uprave šibensko-kninske. 

"Nisam bio s njim, nego sam ga nazvao jer imam njegov broj i tražio informaciju kako se podnosi kaznena prijava jer nikad ranije nisam to radio", rekao je Dujić prošlog tjedna. 

Nije znao kako se podnosi kaznena prijava

Dujić je tada tvrdio da je u ponedjeljak, isti dan kada je odbačena kaznena prijava policajke protiv Anne Dujić, njegove kćeri, zbog slučaja Nakaze, išao na policiju jer je podnio kaznenu prijavu zbog prijetnje. 

"Podnijeli smo kaznenu prijavu zbog prijetnje likvidacijom mene i moje obitelji. Prijetnje smo dobili u petak u poštanski sandučić. Vidjeli smo to tek u nedjelju jer smo bili na putu. Bila su to dva pisma s prijetnjom smrću", rekao je prošlog tjedna Dujić. 

Zanimljivo je što je Dujić navodno zvao Santinija da ga upita kako se podnosi kaznena prijava, a godinama je radio u policiji. Bio je djelatnik PU Šibenik, a u rujnu 1991. MUP mu je dodijelio stan na čuvanje. Isto tako, zanimljivo je i što obično policijski inspektori zaprimaju kaznene prijave te se time, sasvim sigurno, ne bave načelnici policije. 

"Pozdravio sam ga u prolazu" 

No, jučer je Dujić, koji je bio prisutan na Općem saboru HDZ-a, ponešto promijenio priču. I dalje tvrdi da nije bio na razgovoru s načelnikom šibenske policije, ali kaže da ga je "pozdravio u prolazu budući da su zgrade u blizini". 

"Tog dana supruga i ja smo bili u šibensko-kninskoj policijskoj upravi zbog podnošenja kaznene prijave zbog ozbiljnih prijetnji. Žao mi je što je to povezano s istragom koja je u tijeku", izjavio je jučer Dujić. 

Podsjetimo kako je načelnik PU šibensko-kninske Santini na izravan upit zašto je Dujić bio kod njega rekao da se radi o - službenoj tajni.

"To je službena tajna"

"Ne mogu to govoriti. Gospodine, nemojte se ljutiti, radi se o službenoj tajni. Tu informaciju od mene ne možete imati", poručio je načelnik Santini u izjavi za Telegram.

Podsjetimo kako je kćer Nediljka Dujića Annu prijavila policajka nakon incidenta na požarištu, tvrdeći da ju je vrijeđala i pokušala pregaziti. Prvotno je Općinsko državno odvjetništvo (ODO) u Šibeniku odbacilo kaznenu prijavu. 

Nakon pritiska u javnosti, odnosno pitanja kako je šibenski ODO mogao odlučivati o toj prijavi s obzirom na to da Annina sestra radi u tom državnom odvjetništvu, došlo je do obrata. Glavni državni odvjetnik Ivan Turudić odluku je stavio van snage zbog mogućeg sukoba interesa te slučaj prebacio u ODO Karlovac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.