Ako vam je promaklo, besramni Plenković je jučer za masovni bijeg mladih okrivio medije

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

JUČER je vijest dana bila presuda Zdravku Mamiću pa je ispod radara prošla nevjerojatna izjava premijera Andreja Plenkovića.

U Münchenu, gdje je Plenković na skupu Europske pučke stranke, novinarima je (opet) objašnjavao da nam u Hrvatskoj nije toliko loše koliko mislimo, a za bijeg mladih iz zemlje okrivio je komentatore, institute i medije. 

"Odgovornost je na svim akterima, institutima, komentatorima, mogu slobodno reći i medijima, da s malo manje pesimizma kreiramo društvo jer nas on nikuda neće dovesti. Ja mislim da su okolnosti u brojnim granama puno bolje nego što se percipiraju, ali ako stvorite atmosferu, nije čudno da srednjoškolci izlaze s tonom besperspektivnosti", rekao je Plenković u Münchenu.

Besramno Plenkovićevo prebacivanje vlastite odgovornosti

Da stvar bude nevjerojatnija, još je one koje smatra odgovornima za katastrofalne podatke istraživanja objavljenog prije nekoliko dana, koje je pokazalo da više od polovice srednjoškolaca želi pobjeći iz Hrvatske, prozvao za "neodgovornost prema mladim generacijama".

Ni riječi Plenković nije, dakle, rekao o odgovornosti svoje vlade i svojoj osobnoj odgovornosti, nego je dežurne krivce, ne prvi put, pronašao u onima koji izvještavaju, između ostalog i o njegovom (ne)radu. 

Plenković se ni riječju nije dotakao nepostojećih reformi koje je obećao, ali dijeli lekcije institutima, komentatorima i novinarima. Koji, eto, ne prikazuju kako su u Hrvatskoj stvari "puno bolje nego što se percipiraju". 

Ljudi koji su pobjegli kažu da odlaze zbog loše vođene države i nesposobnih političara

Ni oni koji su već pobjegli iz Hrvatske stvari očito ne percipiraju kao Plenković. U najnovijem istraživanju koje je naručila Hrvatska udruga poslodavaca, a koje je objavljeno jučer, najveći broj anketiranih Hrvata koji su otišli iz Hrvatske naveo je neorganiziranu i loše vođenu državu te nesposobne političare i političke stranke bez vizije kao razloge odlaska. 

Da je premijer poprilično posvađan sa stvarnošću pokazao je i njegov jučerašnji govor pred europskim pučanima kojima je rekao da je Hrvatska, pod njegovim vodstvom, priča o uspjehu.

Nego, gdje su reforme, Plenkoviću?

*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa, kako bi smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost Indexovih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima, niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.