Američka kompanija odgodila gradnju tvornice čipova u Njemačkoj

Ilustracija: Shutterstock

Proizvođač poluvodiča Wolfspeed potvrdio je da odgađa gradnju tvornice u njemačkom Ensdorfu, istaknuvši posustajanje potražnje za električnim vozilima i poboljšanu produktivnost u matičnom SAD-u.

Informaciju o odgodi gradnje objavila je jučer premijerka njemačke savezne zemlje Saarland Anke Rehlinger, navodi njemačka agencija dpa. 

Wolfspeed je danas u razgovoru za dpa objasnio da u kratkoročnoj perspektivi neće proširivati proizvodne kapacitete s obzirom na poboljšanu produktivnost u matičnom SAD-u i na slabu međunarodnu potražnju za poluvodičima.

Kompanija kaže da i dalje namjerava proširiti poslovanje u Europi, ali nakon što potražnja za e-autima opet ojača

Novi datum početka radova nije naveden, a kompanija je istaknula da i dalje namjerava proširiti poslovanje u Europi, ali tek nakon što potražnja za električnim vozilima ponovo osjetno ojača.

Wolfspeed je već u lipnju bio odgodio gradnju 2.7 milijardi eura vrijedne tvornice računalnih čipova, i to do 2025. godine. Tvornica je trebala proizvoditi čipove od silicijevog karbida, uglavnom za klijente u automobilskoj industriji, ali i u energetskom i drugim industrijskim sektorima, a Wolfspeed je u veljači prošle godine bio najavio i gradnju centra za istraživanje i razvoj.

U utorak je izvor iz industrije rekao Reutersu da se njemački dobavljač automobilskog sektora ZF namjerava povući iz planiranog projekta proizvodnje mikročipova na zapadu Njemačke u suradnji s Wolfspeedom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.