Američka obalna straža lovila gliser pun droge, šverceri kokain bacali u more

Uhićenje krijumčara drogom Screenshot: YouTube

POSADA američke Obalne straže u petak je u svom narančastom brodu Steadfast pratila motorni čamac koji je prenosio veliku količinu droge. Krijumčarska posada, nakon što je primijetila brod Obalne straže, počela je izbezumljeno bacati vrećice kokaina u Tihi ocean, javlja Daily Mail.

Spektakularna snimka

Obalna je straža uspjela zaplijeniti oko 1000 kilograma droge, tržišne vrijednosti od otprilike 30 milijuna dolara, a ta je droga u petak iskrcana u bazi Obalne straže u San Diegu u američkoj saveznoj državi Kaliforniji. Na videosnimci koju je objavila Federalna agencija za zaštitu granice i carine, može se vidjeti i uhićenje devetorice krijumčara. 

 


Jedna u nizu akcija Obalne straže

Kapetan fregate Dan Ursino je izjavio da je akcija bila izuzetno uspješna osobito jer je trećina posade koja je njoj sudjelovala prvi puta isplovila s brodom Steadfast prije nešto više od mjesec dana. Nadodao je da je ponosan na svakog svog člana svoje posade i da je za ovaj uspjeh zaslužan njihov zajednički rad i predanost. 

Ova akcija dio je šire akcije koja je započela u lipnju, a u sklopu koje je u šest operacija zaplijenjena droga s područja Meksika, Srednje i Južne Amerike. U njoj je zaplijenjeno oko 11.000 kg kokaina u vrijednosti od oko 350 milijuna dolara. 

Borba s međunarodnim kriminalnim organizacijama

Kontraadmiral Peter Gautier je izjavio na kraju akcije: "Ta velika količina kokaina neće nikada doći do ulica SAD-a, a omogućuje nam da nastavimo svoj rad u borbi s međunarodnim kriminalnim organizacijama koje prenose droge preko Tihog oceana, svakog dana".

Obalna je straža ove godine zaplijenila više od 100.000 kg kokaina i uhitila više od 400 osumnjičenih krijumčara droge. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.