Američka mornarica otpustila 103 marinca, nisu se htjeli cijepiti

AMERIČKA mornarica otpustila je 103 marinca jer se nisu htjeli cijepiti protiv covida-19.

Prema posljednjim podacima, do sada je cijepljeno 95% aktivnih marinaca. Odnosno, cijepljeno je više od 97% cjelokupne djelatne vojne snage. U ratnom zrakoplovstvu je prvu dozu ili obje primilo 97.5% vojnika, a u mornarici 98%, piše CNN.

Zračne snage su u ponedjeljak priopćile da su otpustile 27 svojih djelatnika zbog odbijanja slijeđenja odredbe o obaveznom cijepljenju protiv koronavirusa, a mornarica je u srijedu priopćila da će početi otpuštati one koji se odbijaju cijepiti.

Zahtjevi za izuzećem iz vjerskih razloga

Unatoč velikom uspjehu vojske SAD-a pri cijepljenju svojih snaga, još uvijek nije cijepljeno oko 35.000 vojnika. Među njima je na tisuće onih koji su zatražili izuzeće od odredbe o obaveznom cijepljenju iz vjerskih razloga.

Državna tajnica za vojna pitanja Christine Wormuth kazala je ovoga tjedna kako je program cijepljenja "prvi i najvažniji" faktor spremnosti američke vojske.

"Onima koji se i dalje odbijaju cijepiti, bez da su zatražili izuzeće zbog medicinskih ili administrativnih razloga, preporučujem da se što prije cijepe. Inače ćemo pokrenuti hitan postupak otpusta iz vojske", rekla je Wormuth.

Vojska još uvijek nije odobrila nijedan od 85 pregledanih zahtjeva za izuzeće iz vjerskih razloga, s time da je još 1661 takav zahtjev na čekanju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.