Američki ministar obrane: Nevidljivim bombarderima smo gađali podzemna skladišta Huta

Ilustracija: EPA

Sjedinjene Američke Države pogodile su pet podzemnih skladišta streljiva Huta u Jemenu koristeći nevidljive strateške bombardere B-2, objavio je sinoć američki ministar obrane Lloyd Austin.

"Američke snage gađale su nekoliko podzemnih objekata u kojima se nalazi nekoliko vrsta oružja koje su Huti koristili za gađanje civilnih i vojnih plovila diljem regije", rekao je Austin.

Ovo je prva poznata upotreba bombardera B-2 američkih snaga od početka njihovih napada na Hute, skupinu koju podržava Iran.

"Korištenje nevidljivih bombardera dugog dometa B-2 Spirit demonstrira američku sposobnost napada bilo kada i bilo gdje", dodao je Austin.

Huti, koji kontroliraju velike dijelove Jemena, već mjesecima izvode napade na Izrael i brodove koji su navodno povezani s njima, tvrdeći da djeluju u znak solidarnosti s palestinskim islamističkim pokretom Hamasom.

Kao odgovor, Sjedinjene Države i Ujedinjeno Kraljevstvo redovito izvode napade na Hute, ali u ovoj fazi nisu uspjeli uništiti operativne kapacitete pokreta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.