Amerikanci izveli zračni napad na grad Sanu i zračnu luku u Jemenu

Ilustracija: Profimedia

Dijelovi Jemena napadnuti su danas iz zraka, uključujući glavni grad Sanu i zračnu luku Hudaidu, prenosi Al Masirah TV, glavna televizija hutističkog pokreta koji kontrolira većinu Jemena.

Zračni napadi ciljali su i jug grada Zamara, prenosi TV kanal. Al Masirah TV izvijestila je da su američke i britanske snage izvele napade, no izvor iz britanske vlade rekao je da Velika Britanija nije bila uključena.

Američki dužnosnici potvrdili napad SAD-a na jemenske gradove

Američki dužnosnici rekli su Associated Pressu da je američka vojska napala niz ciljeva Huta u Jemenu. Mete su bili sustavi naoružanja, baze i druga oprema koja je pripadala pobunjenicima koje podržava Iran, rekao je dužnosnik.

Točan broj ciljeva još nije dostupan jer misija tek završava, no mediji Huta sugeriraju da je sedam napada pogodilo zračnu luku u Hodeidi, kao i područje Katheiba, u kojem se nalazi vojna baza pod kontrolom Huta.

Američka vojska kaže da je pogodila 15 ciljeva Huta u Jemenu

Američke snage izvele su udare na 15 ciljeva u područjima Jemena pod kontrolom Huti pobunjenika, potvrdila je američka vojska.

Napadi Huta

Huti, proiranska militantna skupina, prošlog studenog krenula je napadati međunarodne brodove iz solidarnosti prema Palestincima u Gazi.

Napadi Hutija potaknuli su američke i britanske napade odmazde, no i omeli globalnu trgovinu jer sada vlasnici preusmjeravaju brodove od Crvenog mora i Sueskog kanala dužom plovidbenom rutom oko Rta dobre nade.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.