Amerikanku (15) napao morski pas tijekom odmora u Belizeu. Ostala bez noge

Ilustracija: Pixabay

Američka tinejdžerica Annabelle Carlson (15) izgubila je nogu u napadu morskog psa na odmoru u Srednjoj Americi. Djevojka je bila na ronilačkom izletu preko agencije Belize Dive Pro u blizini Halfmoon Cayea, u Honduraškom zaljevu, kada se dogodio napad, doznaje ABC News.

Obalna straža Belizea rekla je da se incident dogodio u utorak ujutro, tijekom ekspedicije na Lighthouse Reef, oko 80 km jugoistočno od Belize Cityja.

"Morski pas ugrizao je desnu nogu tinejdžerice. Izgubila je nogu", rekao je admiral Elton Bennett iz obalne straže Belizea.

Tinejdžerica je stabilno

Turoperateri su izvukli 15-godišnjakinju iz mora te ju odveli u bazu obalne straže, gdje su je službenici pomogli stabilizirati, prema Bennettu. Rekao je da je djevojka potom helikopterom prebačena u lokalnu bolnicu.

"Stabilno je i trenutno se oporavlja", rekao je Bennett za ABC. Lokalni dužnosnici kazali su da su napadi morskih pasa u vodama Belizea neuobičajeni.

"Želim naglasiti da je ovo nešto što je vrlo rijetko", rekao je novinarima u srijedu ministar ekonomije Belizea Andre Perez.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.