Analitičar: Bilo bi dobro da Paunović postane predsjednik SDP-a

Foto: Neva Zganec, Marko Juric/PIXSELL

Politički analitičar i bivši saborski zastupnik Jaroslav Pecnik komentirao je za HRT izbore u SDP-u, koji će iduće subote u drugom krugu izabrati novog predsjednika stranke.

Kandidati su Siniša Hajdaš-Dončić i makarski gradonačelnik Zoran Paunović.

Pecnik: Bilo bi dobro da pobijedi Paunović

"Vlada nezainteresiranost i ne vjeruje se da ovi izbori mogu nešto posebno pomoći SDP-u da se trgne iz letargije i stagnacije, a svaka letargija i stagnacija su poraz", kazao je Pecnik o niskoj izlaznosti na izborima, nešto preko 40 posto.

Neki dan se Ranko Ostojić začudio i zapitao odakle toliki broj članova SDP-a. Pretpostavlja se da je ovdje prisutna nekakva vrsta „šalabahter” demokracije, jer u svakim unutarstranačkim izborima, makar se svi zaklinju da šalabahtera nema, uvijek ih ima i oni imaju dosta važnu ulogu.

Kaže kako dosadašnji predsjednik Peđa Grbin podržava Siniše Hajdaš Dončića te kontinuitet politike koja kako kaže neće donijeti ništa dobro SDP-u. Pecnik misli da bi bilo dobro da pobijedi Paunović te da se SDP promijeni, ali smatra kako nema velike šanse.

Pecnik naglašava kako je SDP već dugo u oporbi, ali ako bude nastavio ovako, odnosno ako ne izabere pravog lidera, SDP će i dalje biti u oporbi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.