Andrew Tate i njegov brat u Britaniji optuženi za utaju poreza od 21 milijun funti

Foto: EPA

Influencer Andrew Tate i njegov brat Tristan optuženi su da nisu platili porez na 21 milijun funti prihoda od svog internetskog poslovanja.

Policija Devona i Cornwalla podigla je građansku tužbu protiv braće i treće osobe, koja se naziva samo J., piše BBC.

Za što su optužena braća Tate?

Optuženi su da u razdoblju od 2014. do 2022. nisu platili porez ni u jednoj zemlji na svoje prihode od internetskog poslovanja.
Policija traži povrat oko 2.8 milijuna funti na sedam zamrznutih bankovnih računa, što je zahtjev koji osporavaju tri optuženika.

"Andrew Tate i Tristan Tate serijski su utajili porez i PDV", rekla je Sarah Clarke KC iz policije Devona i Cornwalla na prekršajnom sudu u Westminsteru.

"Braća Tate, posebno Andrew, drski su u vezi utaje poreza"

Clarke je citirala je video koji je na internetu objavio Andrew Tate, u kojem je rekao: "Kad sam živio u Engleskoj odbijao sam platiti porez."

Također, rekla je da su Braća Tate imala veliki broj bankovnih računa u Velikoj Britaniji, od kojih je sedam zamrznuto.

Clarke je kazala da je novac, od raznih proizvoda prodanih na web stranicama uključujući OnlyFans, oprao veliki broj bankovnih računa u Velikoj Britaniji.

"Tako izgleda utaja poreza, tako izgleda pranje novca"

"Osim što posjeduju veliko zemljište, imovinu i vozila u Rumunjskoj, Tateovi su svoju zaradu trošili na brze automobile i imovinu. Tako izgleda utaja poreza, tako izgleda pranje novca", kazala je Clarke na sudu. 

Braća su optužena da su uplatila nešto manje od 12 milijuna dolara na račun osobe imenovane kao J. i otvorila drugi račun na njezino ime, iako ona nije imala nikakvu ulogu u njihovim poslovima, rečeno je na sudu, piše BBC.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.