Bivši suborci tvrde da je Krstičević 92. bio jugofil, Gotovina ga brani

Foto: FAH

NAKON što je Nacional krajem prošlog tjedna iz krugova desno politički orijentiranih umirovljenih generala dobio u uvid dio arhivske građe sigurnosnih službi, koji inkriminira HDZ-ovog generala Damira Krstičevića da je u rujnu 1991. još bio u JNA te da je kasniji poslovni uzlet izgradio na poslovima s MORH-om, danas se o svemu oglasio i sam Krstičević.

Prema tvrdnjama osoba koje su Nacionalu tu dokumentaciju dostavile na uvid, ona pokazuje da je Krstičević, čini se, lažirao dio vlastite biografije te prešutio jednu epizodu koja seže u ljeto i početak jeseni 1991. Više neovisnih izvora iz vojnih krugova za Nacional je iznijelo mišljenje da se radi o autentičnoj dokumentaciji, piše Nacional.

U dokumentaciji se navodi kako je Krstičević zastupao tvrdu jugoslavensku liniju te je uvijek govorio da se ne smije vratiti u Ploče, otkud je rodom, jer će ga ustaše ubiti. Više puta govorio je da je Tuđmanova politika ustaška te da je Miloševićeva politika bolja od Tuđmanove.

Krstičević najavio tužbu protiv Nacionala

Krstičević je odbacio navode Nacionala i najavio da će redakciju tog medija tužiti.

Kazao je da se pokušava baciti ljaga na njegovo ime.

"U politici ima svega, razumijem ljude koji se u nju ne žele miješati. Imam svoj dosje, mediji se bave time, posebice izvješće SIS-a, tvrde da sam napao Vukovar. Od svih kandidata mene spominju", kazao je. Dodao je pri tomu kako nije ni prvi ni zadnji koji se mora s time boriti.

"Zvao me general Gotovina i ustvrdili smo da nam slijedi borba istinom," poručio je Krstičević, a otkriven je i dio SMS poruke podrške koju je Gotovina uputio Krstičeviću:

Gotovina: Dokazao si svoju odanost

"Ti si svoju odanost dokazao u presudnim godinama.
Tvoj put od vojnika do ratnog zapovjednika jedne od najslavnijih postrojbi Hrvatske vojske, 4. gardijske brigade, bio je čestit i uzoran.

Živimo uspravno s vjerom u sutra.
 
Uz pozdrav,
Tvoj,
Ante Gotovina", stoji u SMS-u.

Milanović: Krstičević je heroj

Medijske navode o Krstičeviću i njegovoj nekadašnjoj službi u JNA danas je prokomentirao i Zoran Milanović. Milanović je  kazao kako zna da je nekada bio u toj vojsci, ali da je prešao na hrvatsku stranu i što se njega tiče, taj čovjek je heroj.

"Ne bih glasao za njega da sam u Dalmaciji, ali neću ga pljuvati. To su ćorava posla, ostavite čovjeka na miru", kazao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.