Australac na Baliju spasio Nijemca od utapanja pa se utopio

Screenshot: Search and Rescue Denpasar

Prijatelji i obitelj Australca Craiga Laidleyja odali su počast "heroju" koji se utopio spašavajući muškarca kojeg nije poznavao.

Laidleyjevo tijelo pronađeno je na Baliju dva dana nakon što je nestao u moru dok je pomagao plivaču koji se utapao, piše Guardian.

Naime, Laidley (56) je šetao plažom na zapadnoj obali Balija malo nakon 16 sati u prekjučer kada je čuo plivača u nevolji kako zapomaže. Požurio je u ocean kako bi pomogao 29-godišnjem njemačkom turistu da se vrati na sigurno.

Svjedoci su izvijestili da su njih dvojica stigla do stijena, ali dok je 29-godišnji Micro Stalli izvučen, val je odvukao Australca natrag u more.

"Valovi su bili ekstremni"

Indonezijska organizacija za potragu i spašavanje Basarnas potvrdila je da je Laidleyjevo tijelo pronađeno jutros na plaži Secret Bay, oko kilometar zapadno od mjesta gdje je posljednji put viđen.

Šef Ureda za traganje i spašavanje u Denpasaru Nyoman Sidakarya rekao je da je deset članova organizacije tražilo Laidleyja na kopnu i moru.

Dodao je da su valovi u vrijeme kada je Laidley nestao bili "ekstremni" na zapadnoj obali Balija.

Svjedok Wayan Sudarma rekao je za ABC da je plaža poznata kao opasna, ali da nije bilo znakova upozorenja koji bi upozorili turiste.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.